Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promicanje starih navika

VIDEO: Natjecanje u spavanju, pobjedniku 1.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi pospani Španjolci došli su na svoje, počelo je natjecanje u spavanju!

Državno natjecanje u Siesti traje devet dana, a pobjednik je onaj koji najbolje spava. Natjecanje je ujedno i promocija drijemanja, navike mnogih ljudi koja nestaje zbog brzog i modernog života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znanstvenici istražili NE SMIJETE podcjenjivati poslijepodnevni odmor Slika nije dostupna 'Ubio oko' VIDEO: Biden zadrijemao tijekom Obaminog govora

'Shvatili smo da je siesta naš nacionalni sport te da ne postoji nikakvo natjecanje ili prvenstvo pa smo organizirali ovakav događaj kako bi vidjeli tko najbolje spava,' rekao je David Blanco, predsjednik organizacije koja je sve organizirala.

Svakog dana osam grupa po pet natjecatelja spavat će na trosjedima postavljenim u trgovačkom centru, a spavanje će im otežavati danje svjetlo i posjetioci.

Pobjednik dobiva 1.000 eura

Da uistinu spavaju provjerava doktor pomoću monitora koji pokazuje rad srca. Sve nadgleda i sudac koji dijeli bodove za (najglasnije) hrkanje i najoriginalniju pozu. Boduje se i tko prvi zaspi te kako su obučeni za spavanje

Pobjednik dobiva 1.000 eura i prestižnu titulu državnog prvaka u Siesti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene