Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema javnim podacima Bolivije, ta zemlja ima najstarijeg živućeg čovjeka na Zemlji. Njegovo ime je Carmelo Flores Laura i prema istim podacima njegova starost je čak 123 godine.


Bolivijske vlasti tvrde kako je njihov državljanin, Carmelo Flores Laura, najstarija živuća osoba na svijetu. Flores je pripadnik domorodačkog naroda Aymara i živi u staroj kući sa slamnatim krovom i zemljanim podom, u izoliranom zaselku pored jezera Titikaka, na 4.000 metara nadmorske visine.

Vezani članci Evo Morales stigao u Meksiko (Foto: AFP) Evo Morales stigao u Meksiko: "Borba se nastavlja, svi narodi imaju pravo na slobodu" Evo Morales (Foto: ANGELOS TZORTZINIS/DPA/PIXSELL) Bivši bolivijski predsjednik Evo Morales pobjegao u Meksiko, poslali zrakoplov po njega

>> Umrla najstarija žena na svijetu!

Flores, koji je 123. godinu navršio prije mjesec dana, hoda bez pomagala, nepismen je i nema zubiju, no kao i većina drugih bolivijskih seljaka, on žvače listove koke čitav svoj život. Nikad nije imao ozbiljnih zdravstvenih problema, a zanimljivo je kako je najveća udaljenost na kojoj je bio od vlastite kuće, svega 80 kilometara, u gradu La Pazu.

Flores ne priča španjolski, no rekao je medijima kako mu jako nedostaje supruga, koja je preminula prije više od 10 godina, prenosi agencija AP. Otac je troje djece, od kojih je danas živ samo njegov 67-godišnji sin Cecilio. Ima 40 unučadi i 19 praunučadi.

Ravnatelj bolivijskog civilnog registra, Eugenio Condori, istaknuo je kako službeni dokumenti ističu 16. srpnja 1890. kao datum i godinu Floresova rođenja. 'On je registru priložio svoj dokument o krštenju. Za ljude rođene prije 1940 godine to je važeći dokument, jer prije te godine nije postojao civilni registar u Boliviji', pojasnio je Condori.

Condori je odbio pokazati original tog dokumenta medijima, naglasivši kako je to ipak privatni dokument.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najstarija živuća osoba na svijetu, prema rodnom listu kao dokazu, jest Japanka Misao Okawa, koja ima 115 godina. najstarija potvrđena staronsa dob zabilježena je u Francuskoj, a radi se o pokojnoj Jeanne Calment, koja je umrla s navršenih 122 godine i 164 dana života.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju