Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Regalecus glesne

VIDEO Na morskom dnu snimili rijetku snimku divovske ribe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Regalecus glesne vrsta je ribe koja može narasti i do 15 metara dužine. Njenzia pojava vrlo je rijetka pa se zato ova snimka smatra pravim draguljem za istraživače podvodnog svijeta.

Podvodno vozilo za istraživanje morskog dna snimilo je najdužu ribu na svijetu - divovsku Regalecus glesne ribu, u narodu poznatiju kao ribu pojas ili dužičastu ribu.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Riba je snimljena na 463 metara dubine u Meksičkom zaljevu prije 2-5 godina, a snimka je tek sad predočena široj javnosti nakon što je napravljena studija na temelju snimke. Studija je objavljena prije pet dana u časopisu Journal of Fish Biology.

>> VIDEO New Yorkom hara monstruozna riba: 'Ulovite li je, ubijte je odmah!'

Ovaj nalaz vrlo je zanimljiv jer se ova vrsta ribe vrlo rijetko viđa živa, no sada bi se mogla rasvijetliti misterija oko njenih navika u prirodnom staništu, piše Huffington Post.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene