Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njujorški je odjela za zaštitu okoliša diljem Central Parka postavio natpise s upozorenjem da se u jezercima pojavila zmijoglava riba, koju su zbog zastrašujućeg izgleda prozvali i 'frankenribom'.


Ima zmijsku glavu, oštre zube, hrani se žabama i slatkovodnim rakovima i za razliku od većine drugih riba u određenim uvjetima može danima živjeti izvan vode. Riječ je o zmijoglavoj ribi iz skupine dvodihalica koju su zbog pomalo zastrašujućeg izgleda prozvali i frankenribom.

>> Djeca pronašla fugu - jednu od najotrovnijih riba na svijetu!

Vezani članci Jokerove stube (Foto: boredpanda.com) Jokerove stube postale turistička atrakcija, svi žele zaplesati i slikati se na njima Slika nije dostupna VIDEO I vagoni se bacaju u more - I to s opravdanim razlogom!

Premda su joj prirodna staništa slatke vode u Aziji, ovih je dana primijećena i u jezercima njujorškog Central Parka. Lokalni odjel za zaštitu okoliša postavio je diljem parka natpise s upozorenjima da prisutnost 'frankenribe' predstavlja opasnost za ekosustav jezera.

'Ulovite li je, NE puštajte je. Ubijte je istog trenutka, zamrznite je i javite nam se', stoji na jednom od natpisa koje je prenio New York Magazine.

Inače, 'frankenriba' se nalazi i na menijima nekih restorana - na Tajlandu je smatraju pravim specijalitetom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook