Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Christoph Rehage odlučio je samo početi hodeti te je krenuo iz Pekinga. Nakon godinu dana hodanja, odlučio je stati i prekinuti šetnju u Urumqiju, nakon prijeđenog puta od 4.500 kilometara.


Kako biste izgledali da odlučite godinu dana živjeti putujući isključivo na nogama i svaki dan spavati na drugom mjestu? Vjerojatno nakon godinu dana ne biste ličili na sebe, baš kao što je to bio slučaj i sa Cristophom Rehageom.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nikada neće biti seksi, ali je 'superhrana' za organizam' Slika nije dostupna Kina: Smrtne kazne organizatorima napada u Pekingu

Rehage je 7. studenog 2007. odlučio iz Pekinga se zaputiti pješke prema Njemačkoj. Krenuo je i nizao kilometre, a svakih 30 do 45 kilometara, zastao bi i napravio fotografiju. Kako je vrijeme prolazilo, njegov izgled se mijenjao, a on je izgledao sve zapuštenije.

Prešao 8.000 kilometara da bi našao ženu s kojom je samo kratko razgovarao

Na putu su ga mučili pragmatični problemi. "Što ću jesti, gdje ću spavati?", pitao se Rehage, a prenosi Business Insider. Nisu ga mučili metafizički problemi i velike brige.

Nakon 4.500 kilometara, 25. listopada 2008. godine, odlučio je stati u Urumqiju i prekinuti dugu šetnju. Kad su ga pitali zašto je odlučio stati, odgovorio je nešto što bi vjerojatno rekli mnogi: "Želio sam vratiti svoj život. Morao sam ponovno preuzeti kontrolu nad sobom", poručio je.

U priloženom timelapse videu pogledajte što se dogodi osobi koja se prepusti instinktu i ispusti uzde svojeg života iz ruku. Video je posvetio, između ostalog i ljubavi koja ga je spasila. Nije precizirao na koji način.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook