Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Japanski studenti omogućili

VIDEO: Beba robot za generalnu probu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa japanskih studenata izumili su bebu robota pomoću koje žele osjetiti 'čari' roditeljstva prije nego što se ono dogodi.

Beba robot nazvana Yotario smije se kada se probudi, može biti zlovoljna ili pospana, baš kao i prava beba, a počet će se hihotati ako je se škaklja po trbuhu, piše Reuters. Yotarievi roditelji su studenti s fakulteta u Tsukubi koji su robot napravili uz pomoć projektora koji rade skriveni iz toplog silikonskog balona koji je preko Yotartieve glave.

Pročitajte i ovo Ilustracija tri tjedna kasnije Slučaj bebe s teškim ozljedama: Iz bolnice stigla dobra vijest, policija još uvijek tapka u mraku Kontejner za smeće (Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL) Sve priznala Užas u Beogradu: Policija uhitila ženu koja je novorođenče u vrećici bacila u kontejner

Yotario je stvoren da osjeća, čuje i reagira baš kao i prava beba. Mimika njezina lica i pokreti tijela mijenjaju se prema pritisku koje osjeća. Informacije prikupljene putem senzora smještenog ispod silikonske kože procesuiraju se uz pomoć specijalnog programa koji mijenja izraze bebina lica. 'Uz ovo iskustvo, mnogi ljudi će barem donekle moći osjetiti prije nego što osnuju obitelj, kako je to imati bebu', rekao je jedan od izumitelja robota.






 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene