Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grupa japanskih studenata izumili su bebu robota pomoću koje žele osjetiti 'čari' roditeljstva prije nego što se ono dogodi.


Beba robot nazvana Yotario smije se kada se probudi, može biti zlovoljna ili pospana, baš kao i prava beba, a počet će se hihotati ako je se škaklja po trbuhu, piše Reuters. Yotarievi roditelji su studenti s fakulteta u Tsukubi koji su robot napravili uz pomoć projektora koji rade skriveni iz toplog silikonskog balona koji je preko Yotartieve glave.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Thinkstock) U rodilištu im dali krivu bebu: Roditelji iz Podgorice stigli kući i shvatili da dijete koje su donijeli nije njihovo Presretna Calaya odmah je izljubila svoju prvu bebu (FOTO: YouTube/Screenshot) Nema ljubavi do ljubavi majke: Gorila izljubila novorođenče tek što ga je donijela na svijet

Yotario je stvoren da osjeća, čuje i reagira baš kao i prava beba. Mimika njezina lica i pokreti tijela mijenjaju se prema pritisku koje osjeća. Informacije prikupljene putem senzora smještenog ispod silikonske kože procesuiraju se uz pomoć specijalnog programa koji mijenja izraze bebina lica. 'Uz ovo iskustvo, mnogi ljudi će barem donekle moći osjetiti prije nego što osnuju obitelj, kako je to imati bebu', rekao je jedan od izumitelja robota.