Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na YouTubeu se pojavio kratki video s jednog radničkog prosvjeda u Nišu, a ključni trenutak je pitanje vođi demonstracija gdje mu je pečat na proglasu koji je čitao okupljenima. Snimka je pregledana u više stotina tisuća navrata.


Nekadašnjeg građevinskog radnika Zorana Petrovića (53) iz Medoševca u Srbiji samo su četiri riječi lansirale u zvjezdano nebo YouTubea. Na jednom radničkom prosvjedu u Nišu iznenada se pojavio iza vođe demonstracija koji je okupljenima čitao proglas u čijem su potpisu stajali 'radnici Niša'. Uperio je prstom u njegov papir i izrekao magično pitanje: 'A gdje je pečat?' jer bez pečata ni proglas nije valjan.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Uhvaćena u prevari: 'Ovo je Nina, supruga mog najboljeg prijatelja' Slika nije dostupna VIDEO Hit na Youtubeu: Nestašni psić ne pušta bikini pjevačice!

Nervozni je odgovor stigao odmah: 'Radnici Niša nemaju pečat, radnici Niša nemaju prava!'

Sve ostalo je povijest - snimka ovog tragikomičnog trenutka objavljena je na YouTubeu i u trenutku pisanja ovog članka pogledana je gotovo 450.000 puta.

'Bili smo ispred Gradske kuće na prosvjedu 3. prosinca 2012. godine kada je došao neki radnik i počeo čitati nešto. Nije bio naš sindikalac, nisam znao je li možda iz Jastrepca, Niteksa, ili nekog drugog poduzeća, ali sam vidio da na papiru s kojeg čita nema pečata. Samo sam ga pitao: 'A gdje je pečat?'.
Smatram da ako čitaš nešto, kao neki radnički proglas, taj dokument mora imati pečat i potpis obavezno, mora biti ovjeren. Bez toga nije validan, može biti falsifikat. Opet bih pitao za pečat', rekao je Petrović za Alo.

Kaže da je 24 godine radio u tvrtki 'Građevinar', koja mu duguje 27 plaća. 'Neka se smije tko hoće, samo radnicima neka daju što je zarađeno', dodao je.

Na internetu su se u međuvremenu pojavile i razne videomontaže gdje Petrović nekome iskače iza leđa i pita za pečat. Jedna od njih prikazuje i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook