Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na YouTubeu se pojavio kratki video s jednog radničkog prosvjeda u Nišu, a ključni trenutak je pitanje vođi demonstracija gdje mu je pečat na proglasu koji je čitao okupljenima. Snimka je pregledana u više stotina tisuća navrata.


Nekadašnjeg građevinskog radnika Zorana Petrovića (53) iz Medoševca u Srbiji samo su četiri riječi lansirale u zvjezdano nebo YouTubea. Na jednom radničkom prosvjedu u Nišu iznenada se pojavio iza vođe demonstracija koji je okupljenima čitao proglas u čijem su potpisu stajali 'radnici Niša'. Uperio je prstom u njegov papir i izrekao magično pitanje: 'A gdje je pečat?' jer bez pečata ni proglas nije valjan.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Ne znate kako biti sretni? Tako je, zapravo, malo potrebno! Slika nije dostupna VIDEO Palčevi ove žene najveće su zvijezde na YouTubeu!

Nervozni je odgovor stigao odmah: 'Radnici Niša nemaju pečat, radnici Niša nemaju prava!'

Sve ostalo je povijest - snimka ovog tragikomičnog trenutka objavljena je na YouTubeu i u trenutku pisanja ovog članka pogledana je gotovo 450.000 puta.

'Bili smo ispred Gradske kuće na prosvjedu 3. prosinca 2012. godine kada je došao neki radnik i počeo čitati nešto. Nije bio naš sindikalac, nisam znao je li možda iz Jastrepca, Niteksa, ili nekog drugog poduzeća, ali sam vidio da na papiru s kojeg čita nema pečata. Samo sam ga pitao: 'A gdje je pečat?'.
Smatram da ako čitaš nešto, kao neki radnički proglas, taj dokument mora imati pečat i potpis obavezno, mora biti ovjeren. Bez toga nije validan, može biti falsifikat. Opet bih pitao za pečat', rekao je Petrović za Alo.

Kaže da je 24 godine radio u tvrtki 'Građevinar', koja mu duguje 27 plaća. 'Neka se smije tko hoće, samo radnicima neka daju što je zarađeno', dodao je.

Na internetu su se u međuvremenu pojavile i razne videomontaže gdje Petrović nekome iskače iza leđa i pita za pečat. Jedna od njih prikazuje i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook