Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterij s neba

Prikupio 1,3 milijuna tajnih dokumenata - Ovo su neki od njih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NLO entuzijast na internetu je objavio tisuće objavljenih izvještaja o prijavama mogućih viđenja izvanzemaljaca i NLO-a.

John Greenewald gotovo dva desetljeća podnosio je zahtjeve za slobodom informiranja kako bi složio poveću online arhivu NLO-a diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Ante Radonić, astronom neobična pojava NLO iznad Slovenije: Slučaj neodoljivo podsjeća na svjedočanstva iz SAD-a, evo objašnjenja našeg poznatog astronoma Ilustracija Što to tamo leti? NLO nad Deželom: Kontrola leta otkrila što su pokazali radari na mjestu gdje se pojavila misteriozna svjetlost

Njegova internetska stranica 'The Black Vault' tvrdi da je arhivirala oko 1,3 milijuna objavljenih vladinih dokumenata tako što ih je pretvorila u PDF kako bi se mogli pretraživati.

Amerikanci napokon progovorili o velikoj tajni - I odmah je stavili na internet!

Obilan katalog sadrži više od 10.000 izvještaja o NLO-ima i izvanzemaljcima. Projekt 'Plava knjiga' istražuje sve, od viđenja do mogućih dokaza izvanzemaljskog kontakta na Zemlji.

New.com izdvojio je top pet izvještaja:

1. Zima, 1951., Novi Zeland - okrugli leteći objekt snimljen je nad Novim Zelandom.

Ovaj je izvještaj klasificiran kao lažna dojava. Analiza fotografije zaključuje da je objekt zapravo oblak koji se zbog vlažnog zraka kondenzira na visokoj nadmorskoj visini.

2. 31. listopad 1964., South Charleston, Ohio, SAD

Snimljeni su mali leteći tanjuri koji plutaju iznad drveća, tvrdio je promatrač. Ovaj izvještaj nije objašnjen.

Analiza fotografije pokazala je da su objekti najvjerojatnije nastali serijom izlaganja filma svjetlu prije razvijanja (što rezultira takozvanim artefaktima/objektima na fotografiji).

3. 3. kolovoz 1965., Santa Ana, Californija.

Muškarac tvrdi da je uslikao tri fotografije Poloroidom, na kojima se vide leteći objekti promjera 9 metara te da je objekte vidio na 15 sekundi. Slikao je, kaže, kroz otvoreni prozor automobila. Objekti su, dodaje, bili udaljeni 15 metara.

Izvještaj je klasificiran kao lažan, odnosno da je u zrak bačena tacna, a potom fotografirana.

4. 19. listopad 1956., Bostonia, California, SAD

Student tvrdi da je snimio NLO prilikom izrade projekta s fotografijama.

Ova je prijava klasificirana kao lažna. Fotoanaliza ukazuje da je film dvostruko izložen svjetlu.

5. 9. siječnja 1967., Mt. Clemens, Michigan, SAD

Dva svjedoka su izvijestila da su fotografirali sivi disk koji je desetak minuta plutao i kretao se na neobičan način, a potom odletio.

Ova dojava proglašena je lažnom. Tvrdnja nije mogla biti potvrđena jer su istražitelji posjedovali nedovoljno podataka zbog toga što su oni koji su snimili fotografiju odbili dati svoje originalne snimke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene