Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet slika, 25 godina

Poslovnom čovjeku 25 godina zatvora zbog uvrede kralja na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski zakon o zaštiti monarhije jedan je od najstrožih na svijetu.

Tajlandski vojni sud poslao je u utorak jednog čovjeka na 25 godina u zatvor jer je na Facebooku objavio slike koje su ocijenjene kao uvredljive za monarhiju.

Pročitajte i ovo Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda Vjenčanje tajlandskog kralja (Foto: AFP) - 2 tri dana prije krunidbe Tajlandski kralj iznenadio vjenčanjem: Tjelohraniteljica i bivša stjuardesa postala je njegova kraljica

Tajlandski zakon o zaštiti monarhije jedan je od najstrožih na svijetu, a kazna izrečena u utorak jedna je od strožih u zadnje vrijeme.

Otkako je svibanjskim pučem došao na vlast, uvjereni rojalist premijer Prayuth Chan-ocha više je puta rekao da će odlučno provoditi taj zakon.

U utorak je osuđen 58-godišnji poslovni čovjek Tiensutham Suttijitseranee. Na zatvorenom suđenju proglašen je krivim što je objavio uvredljiv sadržaj, rekla je za Reuters njegova odvjetnica.

Mladiću iz BiH prijeti zatvor: Snimku seksa objavio na Facebooku

"Zato što je lani objavio pet slika s potpisima koje sud smatra uvredljivima, odlučili su ga osuditi na 50 godina zatvora, po deset za svaku objavljenu sliku, a zatim je to prepolovljeno na ukupnu kaznu od 25 godina", rekla je odvjetnica Sasinan Thamnithinan i obajsnila da je kazna smanjena jer je Tiensutham priznao krivnju.

Sud nije dopustio njegov obitelji niti novinarima da dođu na izricanje presude, dodala je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene