Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Multimilijunaš završio na psihijatriji nakon što je spiskao 20 milijuna dolara na drangulije! Od čega 1.6 milijuna na sapun!


'Dajte mi 1.000 komada ovoga, 1.000 komada onoga ondje', doslovno tako izgledale su narudžbe umirovljenog tajkuna, 68-godišnjeg Eda Bazineta. Prepričava to dizajnerica Nima Oberoi za New York Post. Naime, Bazinet je manijakalno kupovao sve što mu se svidjelo i za cijenu nije pitao.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo što se najviše kupovalo u IKEA-i! Slika nije dostupna Majka koja djeci ne zna reći 'ne', evo zašto!

Kućne potrepštine, bižuterija, lonci, luksuzni ukrasi za kupaonice ili pak skupocijena odjeća - sve je to želio i dobio ovaj multimilijunaš. Na ovogodišnjem, jednom prestižnom sajmu u New Yorku, kao od šale potrošio je čak 2 milijuna funti. U sličnoj kupnji prošlog mjeseca u Parizu potrošio je gotovo 40 milijuna dolara.

Njegovi prijatelji ubrzo su primjetili da nešto nije u redu. Razgovarali su s njim i on se ubrzo prijavio na liječenje. 'Ed se obratio stručnjacima za pomoć zbog bipolarnog poremećaja', rekla je za Daily Mail njegova glasnogovornica Katherine Roepke.

Ed Bazinet porijeklom je iz Minnesote, a svoj je biznis započeo izradom cvjetnih aranžmana i sada je taj posao 'težak' oko 100 milijuna dolara. Bogatsvo je povećao 70-tih prodajom porculanskih figura i različitih kičastih ukrasa. Sredinom 90-tih tvrtku Department 56 je prodao za 270 milijuna dolara. Daily Mail prenosi da je 2007. u jednom intervjuu rekao da mu nikada nije bilo jasno zašto ljudi vole te keramičke, kičaste ukrase i da im je znao osobno pisati da si 'nađu život'.