Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovisno o cijeni

Britanija upozorava da neće kupovati struju od neovisne Škotske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanija bi mogla odlučiti da neće kupovati električnu energiju od neovisne Škotske ako bi cijene bile više od cijena uvoza iz drugih susjeda, priopćila je u srijedu vlada poslavši tako upozorenje Škotskoj pet mjeseci uoči njezinog referednduma o neovisnosti.

Neovisna Škotska mora bi se oslanjati na izvoz električne energije u Britaniju jer je njezina električna mreža spojena samo s Engleskom i u manjoj mjeri s Irskom.

Pročitajte i ovo Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak Slika nije dostupna Za neovisnost nikad više Škota Kuha u Velikoj Britaniji, škotska premijerka oštro poručila: "Škotska se želi vratiti u Europsku uniju kao samostalna država"

'S obzirom na raspon izvora energije unutar svojih vlastitih granica i drugdje, ostatak Ujedinjenog Kraljevstva neće morati kupovati energiju od neovisne škotske države', priopćilo je britansko ministarstvo energetike u svom izvješću.

'Odcjepljenje Škotske od Velike Britanije značilo bi kataklizmu!'

Britanija također uvozi struju iz Nizozemske, Francuske i Irske i planira izgraditi veze prema Belgiji, Norveškoj i Danskoj. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene