Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sredinom veljače, u predvečerje na samo dvije minute, Nacionalni park Yosemite postane atrakcija.


U Nacionalnom parku Yosemite fotografi samo čekaju jedan od najljepših trenutaka koje stvori priroda, piše AP.

Vezani članci Kućice na drvetu Bajkovite kućice na drvu koje bi nam svima dobro došle za bijeg od stvarnosti Dinaridi: Vožnja kroz prirodne ljepote - 1 Motociklisti u utrci na Dinari otkrivali prirodu, ali i probleme: „Dva su uvijek ista – požari i minska polja…“

To čudo nebeske konfiguracije se događa u trenutku predvečerja sredinom veljače U tim danima zalazeće sunce obasjava jednog manje poznatih slapova u parku pa tako slap nalikuje na rastopljenu lavu.

>> Spektakularan prizor: Približio se lavi na svega par metara

Svake godine sve veći broj fotografa posjećuje park samo kako bi duplicirali spektakl snimljen još 1973. Tada je fotograf Galen Rowell snimio prvu sliku u boji i upravo ovo čudo prirode.

'Ako svjetlost udari u pravo vrijeme, slap se pretvara u tekućinu boje zlata ili crveno-narančaste boje', rekao je Frye, foto instruktor.

Ova igra boja dogodi se samo u sumrak i traje oko dvije minute,a najbolji pogled dobiju oni koji se nalaze na glavnim prometnicama El Capitana. Baš zbog toga velik broj fotografa okupe se na velikom pikniku na području El Capitana.

Park dužnosnici se nadaju da će s obzirom na prijašnje oluja i padanje snijega ovogodišnja atrakcija trajati do 24. veljače. (YahooNews)