Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pijmo ga svaki dan

Sigurno niste znali da ovaj napitak ima toliku moć!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji napitak možemo popiti u bilo koje doba dana, a evo kako nam pomaže.

'Ako birate između čaja i kave, radije izaberite čaj', rekao je profesor Nicolas Danchin, voditelj studije kojom je dokazano da čaj smanjuje rizik od preranog umiranja uzrokovanog srčanim bolestima i to za četvrtinu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Slika nije dostupna Crna ili s mlijekom? Evo što kava koju pijete govori o vama!

Čaj može smanjiti rizik od preranog umiranja, tvrde znanstvenici. Stručnjaci kažu da je čaj bolji od kave, a da oni koji imaju naviku piti kavu, inače su nezdraviji od pušača. Studija koju su proveli znanstvenici pokazuje da ispijanje čaja smanjuje rizik umiranja od uzroka povezanima sa srcem i to za četvrtinu, uspoređujući s onima koji čaj ne piju.

Magični čaj koji pomaže 'igri ispod plahte'

Koristi od čaja ljudski organizam ima uvelike zbog sadržaja flavonoida, antioksidanta za kojeg se smatra da je dobar za srce.

Profesor Nicolas Danchin rekao je kako je prethodno istraživanje pokazalo različite efekte čaja i kave na zdravlje srca.

U studiju koja je provedena od siječanja 2001. do prosinca 2008,. godine, bilo je uključeno 131.401 osoba, od 18 do 95 godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene