Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda se na prvu čovjek može i nasmijati sadržaju, video zapravo svjedoči koliko je zlo sintetička droga naziva Bonzai.


Nepoznati mladi Turčin, djelatnik u nekoj od tamošnjih trgovina, uporno je pokušavao kupcu naplatiti cigarete tako što je gurao novčanicu u čitač kartica.

Vezani članci Džamija Hakeri napali nekoliko džamija i pustili pjesmu otpora, vlasti su u lovu na počinitelje MUP objavio snimku akcije uhićenja dilera Scene kao iz filmova! Objavljena snimka uhićenja dilera u Splitu: "Policija, otvaraj vrata!"

Mladić je novčanicu nekoliko minuta provlačio kroz uređaj i upisivao PIN, pa kroz razgovor otkrio da uopće nije svjestan zašto mu transakcija ne polazi za rukom.

Ako je točno što je naveo autor videa, dečko je bio pod utjecajem Bonzaija, jeftine sintetičke droge koja je zadnjih godina preplavila tu državu. 

Danas je prema dostupnom podacima u Turskoj konzumira čak 89 od 100 tamošnjih korisnika opojnih sredstava, a stručnjaci upozoravaju da je izuzetno opasna jer vodi i u grob.

"Bonzai je sintetički kanabinoid. Može izazvati visoku razinu tjeskobe, paranoje i deluzije. Odnosno, bol u prsima, unutarnje krvarenje, a u konačnici i bolnu smrt", upozorio je nedavno neurokirurg Hamit Aytar. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook