Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18 000 kvadratnih metara

Pogledajte kako izgleda park pod zemljom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Low Line naziv je parka koji je biti sagrađen ispod zemlje.

Drveće, bazeni, šetališta, klupe, drveće i cvijeće na prostoru od 18 000 kvadratnih metara bit će sastavni dijelovi parka čija je gradnja planirana pod zemljom, piše Tecca. Gradnja se planira na željezničkoj stanici napuštenoj 1948. godine, u zapadnom dijelu Manhattana.

Pročitajte i ovo Sjednica Gradske skupštine (Foto: Dnevnik.hr) Zagrebački Manhattan "Trebaju li Zagrepčani plaćati projekte o kojima ne znaju ništa?" Slika nije dostupna Amerika u malom Bandić gradi zagrebački Manhattan u Novom Zagrebu, a podsjetio je i gdje već imamo zagrebački Champs-Elysees

U njemu će se koristiti solarna tehnologija kojom bi se sunčeva svjetlost provodila do podzemlja i hranila biljke. Za projekt bi se koristio sistem 'daljinske svjetlosti' pomoću kojeg bi svjetlost dolazila kroz optička vlakna, filtrirajući ultraljubičasta i infracrvena zračenja, ali omogućavajući i fotosintezu.

Ova tehnologija omogućava izradu zelenih površina u neprijateljskom okruženju, kao što je sunce dolazilo u drevne egipatske piramide. Ista je tehnologija već primijenjena u Potsdamskom trgu u Berlinu, gdje se stanica metroa osvjetljava pomoću šahta s ogledalima.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene