Low Line naziv je parka koji je biti sagrađen ispod zemlje.


Drveće, bazeni, šetališta, klupe, drveće i cvijeće na prostoru od 18 000 kvadratnih metara bit će sastavni dijelovi parka čija je gradnja planirana pod zemljom, piše Tecca. Gradnja se planira na željezničkoj stanici napuštenoj 1948. godine, u zapadnom dijelu Manhattana.

Vezani članci Helikopterska nesreća na Manhattanu (Foto: AFP) Drama u New Yorku: Helikopter se prilikom slijetanja srušio na neboder na Manhattanu, poginula najmanje jedna osoba Sjednica Gradske skupštine (Foto: Dnevnik.hr) "Trebaju li Zagrepčani plaćati projekte o kojima ne znaju ništa?"

U njemu će se koristiti solarna tehnologija kojom bi se sunčeva svjetlost provodila do podzemlja i hranila biljke. Za projekt bi se koristio sistem 'daljinske svjetlosti' pomoću kojeg bi svjetlost dolazila kroz optička vlakna, filtrirajući ultraljubičasta i infracrvena zračenja, ali omogućavajući i fotosintezu.

Ova tehnologija omogućava izradu zelenih površina u neprijateljskom okruženju, kao što je sunce dolazilo u drevne egipatske piramide. Ista je tehnologija već primijenjena u Potsdamskom trgu u Berlinu, gdje se stanica metroa osvjetljava pomoću šahta s ogledalima.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju