Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebački Manhattan

"Trebaju li Zagrepčani plaćati projekte o kojima ne znaju ništa?"

Sjednica Gradske skupštine (Foto: Dnevnik.hr)
Sjednica Gradske skupštine (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sjednica Gradske skupštine (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Hoće li zagrebački gradonačelnik Milan Bandić postati počasni doktor Sveučilišta te što se krije iza njegova projekta Manhattan u Zagrebu. Na ta i druga pitanja oporba je od Bandića danas tražila odgovore na aktualnom satu.

Hipodrom i Velesajam odlaze u povijest. Na tom će se mjestu graditi zagrebački Manhattan. Projekt vrijedan pola milijarde eura. No što će se točno nalaziti na površini većoj od milijun četvornih metara, zna samo - zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Uplašio se zbog jedne stvari Vučić neviđeno nahvalio Milana Bandića te otkrio dosad nepoznate detalje njihova susreta: "On je bio Einstein" Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu

Pa su sjednicu gradske skupštine oporbeni zastupnici htjeli iskoristiti ne bi li doznali više detalja - no bezuspješno. Jer Milan Bandić tvrdi da kao gradonačelnik u ovoj fazi nikome nije dužan polagati račune.

''Ja koristim ovlasti gradonačelnika. Kad budem imao nešto reći na tu temu onda ću to podijeliti s javnošću i informirati gradsku skupštinu, do tada nemam o čemu razgovarati'', kazao je Bandić.

''U najmanju ruku treba barem biti informirana javnost ako već ne da imamo jednu javnu raspravu gdje ćemo se dogovoriti što je interes građana i Grada Zagreba da tamo bude i da onda nakon toga tražimo investitora, a ne obrnuto. Ovo je nakaradna logika'', rekao je Tomislav Tomašević, gradski zastupnik ''Zagreb je naš''.

Nakaradno je oporbi i založiti imovinu sportskih objekata na Šalati i prepisati novoj mega tvrtki takozvanom Sporskom holdingu. Kažu, za njeno upravljanje u proračunu novca - nema. Toj se ideji isprva protivio i HDZ, no nakon konzultacija, dogovor s gradonačelnikom je postignut.

''Ako kaže da nema namjeru prodaje onda mu mi vjerujemo da nema. Ukoliko dođe do promjene u stavovima, opet kao zaštitni mehanizam morat će se ići na suglasnost prema skupštini'', objašnjava HDZ-ovac Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačke skupštine.

A zbog jednog završenog projekta diplomirani politolog Milan Bandić uskoro bi mogao postati počasni doktor Sveučilišta u Zagrebu.

Muzička akademija zbog svoje zgrade spremna mu je uručiti nagradu koju su kroz povijest dobivali velikani poput Lavoslava Ružićke, Vladimira Nazora i Nikole Tesle.

''Poznati hrvatski znanstvenici najavljuju da će se odreći svojih diploma sa zagrebačkog sveučilišta, pa barem dok traju kazneni postupci, evo dajem vam prijedlog jer su ovo pitanja i prijedlozi da ne prihvatite ovu nagradu'', rekao je gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić.

''Ja sam već počasni doktor. Nagrade Bandiću ne trebaju, nego nagrade trebaju Bandića'', rekao je Bandić.

No trebaju li Zagrepčani plaćati projekte o kojima ne znaju ništa?

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene