Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ili je biljka ili je virus

'Pijani' papagaji padaju s neba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine naoko pijanih papagaja padaju sa stabala, ali i neba iznad grada na sjeveru Australije, zbunjujući veterinare koji ni ne stignu zbrinuti toliki broj alkoholiziranih ptica.

Jarko-šareni papagaji pokazuju sve klasične znakove alkoholiziranosti jer potpuno gube koordinaciju i padaju u nesvijest, a nakon toga se sćućure po kutevima kaveza i 'liječe mamurluk'.

Pročitajte i ovo Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari Ilustracija Raste zabrinutost U susjedstvu se pojavile opasne mušice: "Šire opake bolesti, a sve počinje plikovima"

'Definitivno izgledaju kao da su pijani', kaže Lisa Hansen, veterinarka u prihvatilištu za životinje u Palmerstonu kod Darwina. 'Padaju sa stabala... i uopće nisu koordinirani kao što bi trebali biti. Žele poletjeti, ali ne pogode ni prečku u kavezu', kaže.

Hansen kaže da nitko zapravo nije siguran što je uzrok tim neobičnih simptoma, iako misli da bi to moglo biti povezano s nekom biljkom koju jedu. Ozbiljnije teorije razmataju i mogućnost pojave nekog tajanstvenog virusa koji napada ptice.

Kaže da prihvatilište, koje već traži donacije za ptičju hranu, brine za 30 ptica, ali svakodnevno pristiže po osam novih moje ljudi skupljaju po travnjacima i pločnicima.

U prihvatilištu pticama daju zaslađenu kašu i svježe povrće – što je navodno provjereni lijek protiv ptičjeg mamurluka.

'To je vjerojatno papagajski ekvivalent velikim količinama mineralne ili kole', rekla je Hansen novinarima. 'Sjede na podu kaveza i drže glavu postrance ili se sklupčaju u kutu i kriju ispod kartona, isključujući se iz čitavog svijeta'.

Hansen kaže da su pijane papagaji već viđali u Palmerstonu, ali nikad u ovolikom broju. Dodaje da bi bez adekvatne njege ptice nesumnjivo ugibale.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene