Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arturo je polarni medvjed koji živi u argentinskom zoološkom vrtu. Znakove depresije prvi je put počeo pokazivati prije dvije godine kad je preminula Pelusa, njegova dugogodišnja družica.


Ovaj 29-godišnji medo u zoološkom je vrtu već dva desetljeća, a otkako je Pelusa uginula nije bio u kontaktu sa svojom vrstom.

Vezani članci Profesorica preminula tijekom online nastave Profesorica (46) zaražena koronom preminula usred online nastave: "Više nije mogla disati, bilo je strašno..." Medvjed na trijemu Više sreće nego pameti: Na trijemu joj se pojavio gladni medvjed, a ona ga je odlučila nahraniti i pomaziti

Stručnjaci se slažu kako Arturovo ponašanje nije uobičajeno, a aktivisti pozivaju da ga se preseli negdje gdje će mu biti ugodnije i gdje će imati adekvatnije uvjete od nastambe u Argentini gdje većinu vremena provodi na užarenom betonu dok vani griju temperature više i od 40 stupnjeva.

VIDEO Brzo je uklonio mrežu: Medo mu se odmarao u dvorištu

U nastambi pak ima bazen s hladnom vodom koji dubok samo 50 centimetara. Prošle godine trebao je biti preseljen u jedan zoološki vrt u Kanadi, no argentinski ZOO je blokirao te pokušaju 'jer Arturo ne bi preživio dvodnevni put tamo'.

Greenpeace je sakupio više od 160.000 potpisa ne bi li se medvjeda preselilo u Kanadu. I dalje ništa od toga.

Stručnjaci kažu kako se po njegovu ponašanju vidi da 'silazi s uma' te da pokazuje uzorke ponašanja koje uzrokuje ekstreman stres, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook