Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da vam se srce slomi...

Ovo je Arturo, najtužnija životinja na svijetu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arturo je polarni medvjed koji živi u argentinskom zoološkom vrtu. Znakove depresije prvi je put počeo pokazivati prije dvije godine kad je preminula Pelusa, njegova dugogodišnja družica.

Ovaj 29-godišnji medo u zoološkom je vrtu već dva desetljeća, a otkako je Pelusa uginula nije bio u kontaktu sa svojom vrstom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Gordan Grlić Radman U Južnoj Americi Šef hrvatske diplomacije: Hrvati u Argentini su veliki potencijal za doseljenje u Hrvatsku

Stručnjaci se slažu kako Arturovo ponašanje nije uobičajeno, a aktivisti pozivaju da ga se preseli negdje gdje će mu biti ugodnije i gdje će imati adekvatnije uvjete od nastambe u Argentini gdje većinu vremena provodi na užarenom betonu dok vani griju temperature više i od 40 stupnjeva.

VIDEO Brzo je uklonio mrežu: Medo mu se odmarao u dvorištu

U nastambi pak ima bazen s hladnom vodom koji dubok samo 50 centimetara. Prošle godine trebao je biti preseljen u jedan zoološki vrt u Kanadi, no argentinski ZOO je blokirao te pokušaju 'jer Arturo ne bi preživio dvodnevni put tamo'.

Greenpeace je sakupio više od 160.000 potpisa ne bi li se medvjeda preselilo u Kanadu. I dalje ništa od toga.

Stručnjaci kažu kako se po njegovu ponašanju vidi da 'silazi s uma' te da pokazuje uzorke ponašanja koje uzrokuje ekstreman stres, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene