Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Wellness oaze

Ovo je 10 vrlo, vrlo neobičnih spa tretmana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam deset neobičnih wellness tretmana.

Wellness ne predstavljaju samo bazeni, saune i klasične masaže.

Pročitajte i ovo PR CRNO JAJE Glazbeni travanj i pravo proljetno buđenje uz CrnoJaje.hr Wellness za svinje i krave (Foto: Dnevnik.hr) - 1 150 milijuna kuna Nove mjere za pomoć posrnulom mljekarstvu i svinjogojstvu: "Wellness" za svinje i krave

1. Kupka od piva
Kada puna piva - prizor iz snova! Međutim, sadržaj te kade nije za piće, već je u službi pročišćenja organizma. Mješavina slada, hmelja, proteina i minerala osigurava prirodno čišćenje tijela.

2. Zmijska masaža
Neki bi ju okarakterizirali kao prizor iz najstrašnije noćne more, a za druge je to fantastičan način opuštanja. Naime, glatke i meke zmije klize po tijelu i na taj način opuštaju mišiće i oslobađaju od stresa. Sve su zmije neotrovne, a sam tretman košta 55 eura.

3. Zlatna masaža
Ekskluzivnije od ove masaže jednostavno ne ide! Tanki listići od 24-karatnog zlata stavljaju se na kožu. Vrijedna ulja prodiru u kožu i čine ju mekšom i hidratiziranijom. Koža nakon ovoga tretmana blista posebnim sjajem, piše oe24. Kako i ne bi, kad je ovakav tretman rezerviran samo za one dubokoga džepa. Sedamdeset minuta ovakvoga uživanja košta 320 eura.

4. Vino, kava, sake...
Sljedeći neobični spa tretman stiže iz Japana. Naime, u tamošnjem wellness centru posjetitelji mogu birati između 25 različitih spa tretmana. Jedan neobičniji od drugoga. U kupki od kave rješavaju se umora, planinski zeleni čaj djeluje kao antioksidans, a kupka u sakeu revitalizira kožu. Za proslavu desetmilijuntog gosta posjetiteljima je omogućena i kupka u japanskoj juhi s tjesteninom.

5. Slonovska masaža
Pri pomisli na slonove vjerojatno vam je masaža zadnja na pameti. Međutim, na Tajlandu je ovakva vrsta masaže poprilično popularna. Slonovi su tamo specijalisti za wellness. Svojim surlama masiraju leđa, a tko voli nešto jaču masažu, slonovi ga mogu izmasirati svojim golemim nogama.

>> Sedam istinitih priča o životinjama koje su spasile ljude od sigurne smrti

6. Riblja pedikura
Malene ribice skidaju mrtvu kožu sa stopala i ostavljaju kožu meku poput bebine. Ove su ribice otkrivene u vrućim izvorima u turskoj pokrajini Kangal, a nakon toga uvrštene u wellness ponudu diljem svijeta. Tridesetominutni tretman košta oko 35 eura.

7. Sobe soli
Hladan, vlažan i izrazito slan zrak pravo je rješenje za osvježenje iznutra. Himalajska kristalna sol i sol iz Mrtvog mora osiguravaju jedinstvenu mikroklimu i pomažu ljudima s problemima dišnog sustava, alergijama, umorom i glavoboljom. Tretman traje i do 60 minuta, a nakon toga osjećat ćete se osvježeno, baš kao da ste dan proveli na moru.

8.Vulkanski izvori
Wellnes oaza s pogledom na vulkan pravi je doživljaj. Voda s vulkana Arenal na Kostarici u kombinaciji s temperaturom i do 40 stupnjeva čini termalni izvor koji je izvrstan za kožu i osjećaj potpune opuštenosti.

9. Ledeno osvježenje
Slogan 'Super Cold -110' jednoga finskoga hotela gotovo doslovno ledi krv u žilama. Hrabri gosti, koji se odluče na ovakav tretman, provedu do tri minute na temperaturi od minus 100 stupnjeva Celzijevih. Osim uobičajenoga kupaćeg kostima, gosti moraju nositi i grijače za uši, rukavice, čarape i tople čizme. Ovakvim se 'smrzavanjem' liječe nesanica, bol i stres.

10. Blatna kupka
Biti u blatu do grla zacijelo nije lijep prizor, ali svakako je ljekovit. Tursko je blato iz pokrajine Dalyan poznato već stoljećima. Njime se liječe promjene na koži, osipi i uklanjaju bore. Nakon ove 'prljave' kupke, očistiti se možete u nekom od obližnjih termalnih izvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene