Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divlji, a odani

Sedam istinitih priča o životinjama koje su spasile ljude od sigurne smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Često čujemo priče kako je netko spasio životinju od sigurne smrti, no ponekad se dogodi i obrnuto, Ovo je sedam priča o životinjama koje su ljude izvukle iz ralja smrti.

7. Lavovi spasili djevojčicu od otmičara

Pročitajte i ovo Gori zgrada u Valenciji - 4 Sablasni prizori u Španjolskoj VIDEO/FOTO Požar progutao zgradu od 14 katova: ''Vidjela sam ljude koji su spaljeni i viču upomoć s balkona'' Vatrogasci i životinje - 2 ne brinu samo o ljudima FOTO Vatrogasci ne gase samo požare: "Spašavali smo mace iz krošnji, iguanu koja je pala s balkona, odbjeglog majmuna..."

Kada se nađete situaciji da ste bespomoćni i ozlijeđeni vjerojatno ne biste voljeli naići na čopor lavova koji bi vas bez problema mogli raskomadati, no čini se da ove 150 kilograma teške mačke ipak imaju meko srce. Jedna djevojčica iz Kenije nestala je u blizini roditeljskog doma, ispostavilo se da su je otela trojica muškaraca kako bi ju prisilili na udaju za jednog od njih. Kad ju je policija konačno pronašla, otmičara nije bilo nigdje u blizini, a djevojčica je bila okružena lavovima koji su trojicu muškaraca otjerali od nje. Lavovi su je čuvali taj cijeli dan ne dopustivši nikome da joj se približi. Stručnjaci kažu da su se lavovi tako ponašali zbog reakcije na njen plač koji ih je asocirao na jecaje njihovih mladunaca, piše Cracked.

6. Gorila spasila trogodišnjaka

Trogodišnji dječak iz Illinoisa pao je preko ograde u zoološkom vrtu ravno u nastambu gorila. Dječak je pao s visine od 5,5 metara i udario glavom pri čemu je ostao bez svijesti s teškom ozljedom glave. Vrijeme je bilo presudno za spašavanje života ovog dječačića, a u tome se najviše iskazao Binti Jua, gorila koji je dječaka uzeo u naručje i odnio ga do vrata nastambe kako bi liječnici mogli doći do njega.

5. Kit spasio ženu koja se utapala

U kineskom gradu Harbinu održavalo se natjecanje u ronjenju na dah u bazenu s ledenom vodom u kojem se nalazilo i nekoliko kitova. Jedna od natjecateljica bila je i 26-godišnja Yang Yun koju je uhvatio grč u nozi zbog čega nije mogla isplivati na površinu te je ostala bez zraka. U pomoć joj je priskočila Mila, ženka kita koja ju je ustima uhvatila za nogu i izgurala Yang na površinu.

>> Pas tražio pomoć u pubu kako bi spasio vlasnika koji je pao u provaliju

4. Svinja spasila vlasnicu koja je doživjela infarkt

Lulu je krmača čija je vlasnica u svom dvorištu doživjela infarkt i ostala nepomično ležati na tlu. Lulu nije tratila vrijeme te je srušila ogradu i otišla iz dvorišta kako bi pozvala pomoć. Došla je do autoceste i legla na nju kako bi zaustavila nekoga. Kada je prvi auto stao Lulu je krenula nazad kući, a vozač ju je pratio. Kada je ugledao nepomičnu ženu, pozvao je hitnu i ženin život ubrzo je bio spašen.

3. Zec spasio muškarca od dijabetičke kome

Simon Stegall iz Cambridgeshirea pao je u potencijalno kobnu dijabetičku komu. Njegova je supruga bila kod kuće, no pretpostavila je da je zaspao na kauču nakon dugog radnog dana, pa ga nije htjela buditi. Ali zato je Lily, njihova ljubimica zečica shvatila da nešto nije u redu. Skočila je na Simonova prsa i počela mu lizati lice. Nakon što Simon nije reagirao i njegova je supruga shvatila da je pao u komu te pozvala hitnu pomoć. Uskoro su došli liječnici i spasili Simona.

2. Konj spasio vlasnicu od podivljale krave

Statistike pokazuju da više ljudi pogine od napada krava nego od napada morskih pasa. Tako je i Fiona Boyd postala meta ljutite krave nakon što se pokušala približiti njenom mladunčetu. U trenu je podivljala životinja od 500 kilograma jurnula na ženu, no ispriječila joj se kobila Kerry koja je kravu zadržala dovoljno dugo da Fiona pobjegne ispod električne ograde.

1. Dupini su anđeli oceana

Prije 8 godina četiri su spasioca plivala uz obalu New Zelanda kada ih je odjednom okružilo jato dupina. Nije im bilo jasno što se događa sve dok jedan dupin nije nasrnuo na tri metra dugu bijelu psinu koja im se približavala. Nakon toga su i ostali dupini počeli plivati oko muškaraca kako bi ih zaštitili od napada morskog psa. Njihova je obrana trajala 40 minuta sve dok muškarci nisu doplivali na sigurno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene