Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jednom u sto godina arheolozi naiđu na ovakvo otkriće.


Dva zlatna bonga, stara 2400 godina, koja su koristili plemenski poglavice Skita, otkriveni su u Caucasus planinama u južnoj Rusiji. U njima je bilo debelog crnog taloga, a prema tim ostacima, znanstvenici su zaključili kako su se iz bongova pušili opijum i kanabis tijekom ceremonijalnih procedura.

Skiti
su bili nomadski ratnici koji su vladali velikim dijelom Europe i Azije između 9. stoljeća prije Krista i 4. stoljeća. Na području gdje je danas Ukrajina osnovali su tzv. Skitsko kraljevstvo koje se protezalo od Dunava do Kine.

Vezani članci Hladnoća u Rusiji Kad se temperatura spusti ispod -30 stupnjeva, počinju se događati stvarno bizarne stvari Lokva Lokva stara 25 godina dobila svoj profil na Instagramu, popravak ulice najavljen za 2024.

Otkriće koje mijenja nama poznatu povijest

Nekoliko povjesničara kaže kako su Skiti pušili jake mješavine kanabisa i opijuma kako bi promijenili svoje stanje uma prije odlaska u bitku.

Osim bongova, u grobu su pronađene i zlatne čaše te prstenje. Zanimljivo je kako su ovi predmeti pronađeni sasvim slučajno kad su ih iskopali građevinski radnici koji su postavljali električne vodove, piše Independent.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook