Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Evangelički propovjednik Harold Camping nakon neuspjelog proricanja smaka svijeta, naišao je na osudu i od svog kolege proroka.


Camping je naime, na temelju određenih napisa iz Biblije bio uvjeren da će se smak svijeta dogoditi 21. svibnja ove godine. Članovi njegove sekte Family radio imali su za zadatak hodati po svijetu i navještavati apokalipsu. Mnogi od njih su slijepo vjerovali proročanstvu, prodali imovinu i zadnji novac dali Campingu koji im se, nakon što su se probudili i 22. svibnja, nije ni ispričao.

Vezani članci Slika nije dostupna Novi datum: 15. listopada započinje uništenje svijeta? Slika nije dostupna U petak stiže 'odgođeni' smak svijeta

Samo je rekao da je 'zeznuo' datum te da je novi smak svijeta 'pomaknut' na 21. listopada.  'Da samo u sekundi možemo povjerovati najavi ovog 'svetog čovjeka', on bi zasigurno trebao dan prije smaka svijeta svu svoju imovinu dati u humanitarne svrhe. Ukoliko to ne učini, znači da je njegova misija lažna kao i novčanica od tri dolara', rekao je također 'prorok' i mentalist Amazing Kreskin. 76-godišnji Kreskin činjenicu da se smak svijeta neće dogoditi temelji i na vlastitim predviđanjima, no može jamčiti samo ovu godinu.

Kreskin je poznatiji američkoj javnosti kao osoba koja je 2002. godine podigla javnost na noge proročanstvom da će se oko ponoći 6. lipnja iznad neba u Las Vegasu dogoditi masovno pojavljivanje NLO-a. Čak je i kazao da će, ukoliko se to ne dogodi, donirati u humanitarne svrhe 50 tisuća dolara. Naravno, ništa neuobičajeno se nije dogodilo te noći, no Kreskin je poslije ponavljao kako su mnogi vidjeli zelenu svjetlost, ali tek nakon što su kamere napustile mjesto događaja.

Bilo kako bilo, između ove dvojice je začuđujuća sličnost i postavlja se logično pitanje zavaravaju li svjetske medije kako bi se domogli željenog publiciteta.

Upoznajte Kreskina u priloženom videu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju