Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim što im dižu kiltove da vide 'jesu li pravi Škoti', žene konobare često hvataju za guze, pa čak i pipkaju za spolovila.


Nije novost da pijani muškarci znaju itekako biti neugodni u blizini izazovno odjevenih djevojaka, ali čini se da ni žene u obratnoj situaciji nisu cvijeće. Dapače, upitate li za mišljenje konobare iz puba Hootananny u Invernessu - ponašaju se još gore!

Vezani članci Nicola Sturgeon Kuha u Velikoj Britaniji, škotska premijerka oštro poručila: "Škotska se želi vratiti u Europsku uniju kao samostalna država" Manda Luketić i Božica Leka Ličke babe nakurnjače imaju modele XL, XXL i "Ličanin": ''Punimo ih vunom da dobijemo volumen''

Naime, oni su odlučili prestati nositi kiltove jer su ih 'dame' do te mjere 'drpale' da to više naprosto nisu mogli trpjeti.

Najčešće su im bez dopuštenja dizale tartan da vide jesu li doista ispod goli (u žargonu: da provjere jesu li pravi Škoti), ali ih i nerijetko lupale pu guzi ili ih pipkala za spolovila.

PAKAO POSTOJI 'Silovali su me kada sam imala 11 i vozili stotine kilometara da spavam sa sedmoricom zaredom'

"Riječ je o čistom seksizmu. Da si neki muškarac dopusti tako zavući ruku pod suknju konobarice, završio bi opravdano u policijskoj postaji", požalio se lokalnim medijima vlasnik lokala Kit Fraser, koji je od konobara tražio da nose kiltove kako bi atmosfera u pubu bila čim autentičnija, ali i koji ih je prestao na to tjerati kada je vidio što im to žene rade.

Njegov pomoćnik Iain Howie je na to dodao da su konobari očekivano najvećem broju incidenata bili izloženi tijekom vikenda, a zanimljivo je napomenuti da se u slučaj uključila i vlada Škotske, čiji je glasnogovornik poručio da "svaki čovjek ima pravo raditi bez straha da će biti maltretiran".

Tipična atmosfera u pubu Hootenanny

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook