Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najskuplji 'snifer' u Britaniji

Nos vrijedan 5 milijuna funti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Netko ne bi mogao svoj posao raditi kada ne bi imao ruke, noge, vid ili sluh, a nečiji posao ovisi o njuhu.

Nigel Pooley, stručnjak za poznati engleski tvrdi sir Cheddar, od 1963. ocjenjuje sireve i službeno je najskuplji 'snifer' u Velikoj Britaniji jer je njegov nos osiguran na 5 milijuna funti. Njegova je specijalnost izabiranje dobrih, ne preskupih sireva u kojima uživaju široke mase.

Pročitajte i ovo 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život (Foto: Profimedia) Boluje od rijetke bolesti Ne može ni jesti ni spavati: 15-mjesečna djevojčica očajnički čeka operaciju koja će joj spasiti život Slika nije dostupna Ljudsko tijelo nepresušan izvor novih lijekova Borbom bakterija u nosu do novih antibiotika

Bez njega nema dobrog sira

'Kao veteran u ovom poslu s prirodno 'izbrušenim' nepcima Nigel je praktički nezamjenjiv. On igra ključnu ulogu u tome da je kvalitetna svaka serija Cheddar sireva koja s naše farme krene u prodaju. Osigurati nos na tolik novac vjerojatno se očekuje od neke zvijezde, ali Nigel kod nas i je pomalo zvijezda jer bez njega smo nemoćni proizvesti najbolji sir', kazao je direktor Wkye Farme Richard Clothier. Nigel ipak, nije prvi koji je osigurao nos. 'G. Pooley je naš prvi 'nos' za sir, no do sada smo već osiguravali noseve u vinskoj i parfemskoj industriji. To je otprilike slično', kazao je osiguravatelj Jonathan Thomas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene