Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kloniranjem najdražeg kućnog ljubimca, jedan je par dobio novu priliku družiti se sa svojim žutim labradorom.


Nakon što je njihov pas, Sir Lancelor preminuo od raka, Edgar i Nina Otto potrošili su 155.000 američkih dolara kako bi ga klonirali, piše Daily Mail. 'Platili bi čak i više, učinili bi sve', rekla je Nina. Proces je počeo 2008. kada je njihovom 11-godišnjem psu dijagnosticiran rak, a ubrzo je i uginuo.

Vezani članci Pas Otto (Foto: Sklonište za životinje Grada Zagreba) Dnevnik Nove TV donosi detalje: Kako je država preuzela odgovornost za najpoznatijeg psa u državi Pas Otto (Foto: Sklonište za životinje Grada Zagreba) Neće ga usmrtiti: Otto, koji je napravio totalni kaos u Zagrebu i napao petero ljudi, dobio još jednu šansu

'Nismo očekivali da više neće biti s nama, bio je premlad', rekla je Nina. Supružnici Otto stoga su se pripremili i pohranili Lancelotov DNK.Samo kloniranje obavljeno je u suradnji kompanija u San Franciscu BioArts te Sooam Biotech u Južnoj Koreji. Tako je Sir Lancelor prvi klonirani pas.

Prilikom kloniranja životinja, pohranjeni DNK životinje umeće se u jajašce surogat psa, a tvrtka u Južnoj Koreji jedina je koja je usavršila ovu tehnologiju. Mačka Little Nicky bila je prvi klonirani kućni ljubimac. Cijena koju je platila njezina vlasnica bila je 50.000 dolara.

Klonirani Sir Lancelora, zove se Lancelot Encore. Na svijet je došaoe 2009. godine., a njegovi vlasnici kažu da se odlično uklopio u društvo njihovih drugih pasa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.