Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rezultati istraživanja pokazali su da je svijet postao manje mirno mjesto. Najmirnija je Europa pa se 13 europskih zemalja našlo među prvih 20 na popisu.


Na Globalnom indeksu mira za prošlu godinu koji je objavio Institut za ekonomiju i mir našle su se 162 zemlje.

Vezani članci Dom zdravlja Osijek U Hrvatskoj 867 zaraženih, ozdravilo 67 ljudi. Objavljeni novi podaci po županijama Policija provjerava propusnice Pet osoba iz Virovitičko-podravske županije prijavljeno zbog širenja lažnih vijesti o koronavirusu na društvenim mrežama

Tijekom sastavljanja liste u obzir su uzeta 22 kvalitativna i kvantitativna pokazatelja nedostatka nasilja i straha od nasilja, a rezultati su pokazali da je svijet postao manje mirno mjesto, s porastom broja samoubojstava. Točnije, u odnosu na 2008. godinu svijet je manje miran za pet posto. Najmirnija regija je Europa pa se 13 europskih zemalja našlo među prvih 20 na popisu.

Lista zemalja koje su najbolje za mlade: Gdje je Hrvatska?

Najmirnije zemlje na listi su Island, Danska i Novi Zelend, Hrvatska je zauzela 28. mjesto. Među prvih deset su i Austrija, Švicarska, Japan, Finska, Kanada, Švedska i Belgija.

Inače, od svih zemalja bivše Jugoslavije Hrvatska je zauzela najbolju poziciju. Srbija je na 62., BiH 71., Crna Gora 73., a Makedonija na 79. mjestu.

Posljednje mjesto na listi zazeo je ratom uništeni Afganistan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook