Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studijom je dokazano, rekli su znanstvenici, da je nasilje prirodni dio najranije ljudske kulture.


Ostaci praljudi iz jedne spilje u sjevernoj Španjolskoj pružili su dokaze o smrtonosnom napadu prije 430.000 godina, pokazala je studija španjolskih znanstvenika.

Vezani članci Ilustracija Jedna europska zemlja najavila novu mjeru: Tražit će od putnika iz Hrvatske negativan PCR test, vlasti objavile i kada to stupa na snagu Theodore McCarick - 4 Vatikan konačno objavio izvješće o zloglasnom američkom kardinalu, razriješenom zbog zlostavljanja djece i odraslih

Znanstvenici su proučili lubanju nađenu na lokaciji nazvanoj Sima de los Huesos (Jama kostiju), koja sadrži ostatke najmanje 28 ljudi.

Zaključili su da su dvije frakture na lubanji vjerojatno prouzročili "višestruki udarci" s "namjerom da ubiju". To je otkriće objavljeno u časopisu PLOS One.

Studijom je dokazano, rekli su znanstvenici, da je nasilje prirodni dio najranije ljudske kulture.

Otkriveno čime se čovjekov predak služio prije 3,3 milijuna godina

Međunarodni istraživački tim proučio je lubanju, nazvanu Cranium 17. Virtualna rekonstrukcija je pokazala da su dvije jasno vidljive frakture gotovo identične što ukazuje na to da su "obje prouzročene istim predmetom".

Znanstvenici proučavaju Simu de los Huesos od 2013. godine, prenosi BBC. Pretpostavljaju da je spilja mjesto gdje su preci neandertalaca namjerno bacali mrtve članove svoje društvene skupine i da predstavlja najranije dokaze o ponašanju prema mrtvima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook