Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječ je o ribi snažnih mišića i neugodnog ugriza, opasnom protivniku ribara kada se zapetlja u mrežu ili slučajno izlovi.


Australac Robert Tyndall prilično se iznenadio kada je u nedjelju na obali uz Swansea ugledao stvorenje koje su pojedini u šali opisali kao izvanbračno dijete krokodila i jegulje.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Do sada neviđena vrsta morske nemani Slika nije dostupna Divovski monstrum oštetio znanstvenicima uređaj kojim su ga otkrili?!

Budući da ribu nije nije znao prepoznati, fotografirao ju je i sliku odmah proslijedio prijatelju Ethanu Tippi, na čijem se profilu na Facebooku narednih par sati nastavilo nagađanje o čemu je tu zapravo riječ.

Kamo sreće da je montaža: Anakonda iz najgorih noćnih mora

Raspravu je naposljetku prekinuo morski biolog Julian Pepperell, koji je potvrdio da je riječ o vrsti jegulje koju u stručnoj literaturi možemo pronaći pod imenom pike eel (pike = štuka; eel = jegulja)

Pepperell je pojasnio da je riječ o predatoru i noćnoj vrsti s kojom se ribari često susreću u kasni sat kada im se zapetlja u mrežu. Uz to je naglasio da je riječ o životinji vrlo snažnih mišića i neugodnoga ugriza, te da je ta, inače jestiva riba, u stanju narasti i do dva metra.

 

This is at swansea boat ramp. What the fuck is it ?

Posted by Ethan Tippa on Sunday, February 14, 2016