Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječ je o ribi snažnih mišića i neugodnog ugriza, opasnom protivniku ribara kada se zapetlja u mrežu ili slučajno izlovi.


Australac Robert Tyndall prilično se iznenadio kada je u nedjelju na obali uz Swansea ugledao stvorenje koje su pojedini u šali opisali kao izvanbračno dijete krokodila i jegulje.

Vezani članci Suđenje ocu s Paga Bacio djecu s balkona: Ocu monstrumu s Paga 30 godina zatvora i obvezno psihijatrijsko liječenje! Slika nije dostupna Divovski monstrum oštetio znanstvenicima uređaj kojim su ga otkrili?!

Budući da ribu nije nije znao prepoznati, fotografirao ju je i sliku odmah proslijedio prijatelju Ethanu Tippi, na čijem se profilu na Facebooku narednih par sati nastavilo nagađanje o čemu je tu zapravo riječ.

Kamo sreće da je montaža: Anakonda iz najgorih noćnih mora

Raspravu je naposljetku prekinuo morski biolog Julian Pepperell, koji je potvrdio da je riječ o vrsti jegulje koju u stručnoj literaturi možemo pronaći pod imenom pike eel (pike = štuka; eel = jegulja)

Pepperell je pojasnio da je riječ o predatoru i noćnoj vrsti s kojom se ribari često susreću u kasni sat kada im se zapetlja u mrežu. Uz to je naglasio da je riječ o životinji vrlo snažnih mišića i neugodnoga ugriza, te da je ta, inače jestiva riba, u stanju narasti i do dva metra.

 

This is at swansea boat ramp. What the fuck is it ?

Posted by Ethan Tippa on Sunday, February 14, 2016