Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vidi ništa loše u tome

Na lotu osvojila milijun dolara, a i dalje živi od socijalne pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka koja je na lotu dobila milijun dolara i dalje je kupovala hranu bonovima koje joj je zabunom slala socijalna služba savezne države Michigana, na sjeveru Sjedinjenih Država.

Amanda Clayton nije bila nimalo zbunjena kada ju je lokalna televizijska mreža koja je o njoj snimala prilog, zatekla kako iz potpuno novog automobila vadi hrpu kupljenih namirnica i nosi vrećice u kuhinju nove kuće u predgrađu Lincoln Parka.

Dvadesetčetverogodišnja žena rekla je da je od rujna prošle godine, kada je dobila na lutriji, dobivala bonove za hranu u vrijednosti od 200 dolara na mjesec.

'Mislila sam da mi ih više neće slati, ali kako su ih nastavili slati, rekla sam: to je u redu, budući da ne radim', izjavila je za televiziju.

Odgovarajući na primjedbu da živi na teret poreznih obveznika u zaduženoj državi, uzvratila je da dobitak na lotu nije zapravo tako velik. Od milijun dolara dobila je tek 700.000, umanjeno za 300.000 dolara poreza.

'Mislim da je to u redu jer nemam prihoda i moram plaćati račune', kazala je. 'Imam dvije kuće... i ne uspijevam spojiti kraj s krajem'.

Po dva nacrta zakona u Michiganu, organizatori lutrije moraju imena dobitnika iznosa većih od milijun dolara dostaviti socijalnoj službi te države.

Nakon televizijske reportaže, socijalne službe u Michiganu reagirale su priopćenjem: 'Nastavljamo borbu protiv svih prijevara i zlouporaba našeg sustava socijalne pomoći'. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Euri - 2 uplatio 6 eura Lova do krova! Sretnik osvojio 50 tisuća eura, poznato i iz kojeg je grada Ilustracija Sve ili ništa Javio se dobitnik Jackpota i otkrio da je ovaj put napravio nešto drugačije: "Kad sam provjerio, rekao sam ženi da mi izmjeri tlak"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene