Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smak svijeta, atomska bomba...

Šest Nostradamusovih predviđanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nostradamus, pravog imena Michael de Nostredame rođen je na današnji datum 1503. godine.

Nostradamusova predviđanja objavljena 1555. godine pod nazivom 'Centuries' bila su podložna mnogim interpretacijama, a mnoga su se i ostvarila, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija 29. veljače Zamislite da rođendan slavite svake četiri godine: Možete li pogoditi koliko Hrvata ga je dočekalo danas? Ilustracija uznemireni roditelji Djeca na rođendanu pojela muffine, pa završila u bolnici: "Uzeo je medino uho..."

Francuska revolucija

Jedna od njih je Francuska revolucija. 1789. Francuzi su odlučili da im je dosta aristokratske vladavine te su krenuli u pobunu. Seljaci su preuzeli kontrolu nad Parizom i nametnuli svoje zahtjeve vladajućima. Aristokracija je svrgnuta s vlasti i zatvorena u Bastilleu te su redom obezglavljeni na giljotini.

Hitler

Među Nostradamusovim predikcijama je i vladavina Hitlera koji je rječivosti, kako je i opisao Nostradamus koji ga naziva Hister, zaveo mase i krenuo u rat te bio poražen.

Atomska bomba

Predvidio je stvaranje i ubojitost atomske bombe. Početkom kolovoza 1945. SAD su bacile atomske bombe na dva grada u Japanu, Hirošimu i Nagasaki pri čemu je poginulo više od 100.000 ljudi.

Nostradamus je predvidio i 11. rujna 2001. Tog su datuma zrakoplovi udarili u dvije zgrade World Trade Centra, pri čemu je živote izgubilo nekoliko tisuća ljudi.

Mogući veliki potres

'Nagnuti park, velika nesreća
Preko zemlje zapada i Lombardije
Požar na brodu, kuga i zatočeništvo.
Merkur u strijelcu, Saturn opada'

Nagađa se da je mjesto ovog događaja Kalifornija. Prema astrolozima Merkur će biti u stijelcu, a saturnova snaga opadati 25. 11 2015.

Tumačenje o kraju svijeta

Jedna Nostradamusova predikcija tvrdi kako 'od mirnog jutra, kraj će doći kada konj koji pleše dostigne deveti krug'. Krenula su nagađanja kako je Nostradamus Psyja povezao sa skorašnjim krajem svijeta 21. prosinca. Stručnjaci na internetu tvrde kako se citat odnosi na 'Gangnam Style': upravo on na Youtubeu ima preko 835 milijuna klikova.

>> Po Nostradamusu - 'Gangnam Style' povezan je sa smakom svijeta!

Po njima, Koreja je 'zemlja mirnog jutra koju spominje Nostradamus, Psy izvodi 'konjski ples', a krug devet tumače kao devet nula u broju klikova na YouTubeu. Dok jedni tvrde kako je ova, naizgled nepovezana činjenica, potpuno istinita, drugi spremno odmahuju rukom tvrdeći kako su to samo puka nagađanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene