Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo remekdjelo rad je desetak slastičara iz Bostona, a zadatak im nije bio nimalo lagan. Utrošili su čak dva tjedna rada da bi ovaj 'stormtrooper' u prirodnoj veličini zaživio.


Za izradu ove torte bilo je potrebno 208 jaja, 70 kg šećera, 25 kg sljezovih kolačića, 6,5 litara mlijeka, te 10 kg maslaca. Torta je bila namjenjena za jednu SF konvenciju, a nahranila je čak 600 ljudi.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović, Milan Bandić (Igor Šoban/PIXSELL) Citirala Thompsona i Bulića: Pjevala mu je, slala tortu, a sad je isplivao i nadahnut govor Predsjednice na Bandićevu rođendanu Ježeva torta (Foto: sadanduseless.com) Svi pokušavaju napraviti jež tortu, a rezultati su morbidne kreacije koje su nas dobro nasmijale

Vlasnik slastičarne koja se može pohvaliti ovim 'stormtrooperom' rekao je da je njegov tim oduvijek htio napraviti ovakvo što, samo su čekali priliku. 'Trebalo nam je dva tjedna da napravimo ovu tortu, a željeli smo biti sigurni da će biti dovoljno ljudi koji bi ju mogli pojesti kako ne bismo bacili velik dio. U petak se održala jedna SF konvencija na kojoj smo uspjeli nahraniti 600 ljudi', rekao je vlasnik slastičarnice.