Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promatrači zapanjeni

Prizor u vodi kojem nikako ne biste željeli biti blizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misteriozni divovski vir pojavilo se u jezeru Texoma, između Texasa i Oklahome, a snimljeni fenomen iscrpljuje jezero naočigled zapanjenih promatrača.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u; ilustracija - 5 Migrantska kriza u SAD-u "Dolazi gotovo milijun ljudi!": Totalni kaos na granici, približava se konvoj kamiona, broje se prve žrtve Migranti u SAD-u; ilustracija - 1 Stvarna prijetnja ili kampanja Ustavnoj krizi SAD-a ne nazire se kraj: "Nije lako razgovarati s osobom koja za sebe kaže da je božji poslanik"

Ogroman vir pojavio se nedavno u jezeru Texoma i odmah postao senzacija na Twitteru. Video su na YouTubeu objavili američki vojni inženjeri u Tulsi. Prema opisu kojeg su stavili ispod videa, vir je širok osam metara i može 'progutati' brod, piše RT.

Inženjeri tvrde da je sve veoma objašnjivo. 'Baš kao i u vašem domu, kada napunite kadu vodom i otvorite odvod, stvorit će se vrtlog, odnosno vir', rekao je menadžer jezera Texoma BJ Parkey.

Pošast u jezeru: Zlatne ribice prijete uništenjem autohtonih vrsta

Texoma je jedan od najvećih rezervoara vode u SAD-u, a ondje se voda često nakupi kao posljedica skupljanja na brani Denison na Crvenoj rijeci. Kada su razine previsoke, lokalna vojska jednostavno otvori ustavu na dnu jezera i voda otječe u rijeku. Texona je nedavno imala rekordnu razinu vode, pa je bilo logično ispustiti dio u rijeku.

Parkey također kaže da ovaj vrtlog ne bi mogao 'progutati' brod, jer iako je navedeno da je promjera osam metara, istini je bliže da je promjer spomenutog vira tri metra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene