Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan princip učenja

Maturanti u školi primaju infuziju kako bi mogli više učiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski su završni ispiti na glasu kao najstresniji i najteži na svijetu, stoga se učenici za njih pripremaju maksimalno koliko mogu, a kako bi dali sve od sebe Vlada im je nabavila infuzije.

Na prvi pogled mogli biste pomisliti da su ove fotografije snimljene u bolnici, no istina je daleko od toga. Ove su fotografije snimljene u učionici jedne srednje škole u kineskom gradu Xiaoganu u kojoj su maturantima dane infuzije aminokiseline kako bi im nadoknadile energiju da bi mogli nastaviti učenje za nadolazeće završne ispite (Gaokao) koji se održavaju danas i sutra.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle

Kineska je Vlada djelomično subvencionirala infuzije za sve učenike koji ove godine pristupaju Gaokau, a ova je škola 'zbog praktičnosti' odlučila postaviti infuzije usred učionice.

>> Pogledajte smiješnu stranu ispita američkih učenika!

Ovo je uzrokovalo mnoge polemike i kritike javnosti, no mnogo je onih koji ovakav princip učenja u potpunosti podržavaju.

Kineski Gaokao sustav ispitivanja znanja učenika na glasu je kao 'najstresniji ispit na svijetu' zbog kojeg mnogi učenici padaju u nesvijest, obolijevaju od kliničke depresije, pa čak i počinjavaju samoubojstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene