Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pacijentica je uspjela šokirati liječnike dva puta.


Liječnici u Kini su ostali zbunjeni nakon što se jedna pacijentica probudila iz kome, ali više nije znala niti razumijela ni riječi kineskog. Govorila je samo engleski. Tako ih je šokirala kad se probudila iz kome, te kad je progovorila drugačijim jezikom.

Riječ je o 94-godišnjakinji koja je, istina, radila u školi kao profesorica engleskog, ali ga nije govorila zadnjih 30 godina.

U bolnici, odnosno u komi je Liu Jieyu završila nakon moždanog udara. Za sve je bilo prilično šokantno kada se probudila, a još više kada nije razumjela niti riječi kineskog. S druge strane, engleski govori tečno.

Vezani članci Upozorenje na koprivničkoj bolnici Pacijent unio koronavirus na intenzivni odjel bolnice u Koprivnici: "Jedan liječnik i četiri medicinske sestre poslani u samoizolaciju" KBC Split Koronavirus ušao i u bolnicu na Firulama, Beroš: ''Još se ne zna tko je koga zarazio''

Fotografija koju će ova nesretna žena pamtiti cijeli život!

'Gdje sam? Što se dogodilo?' pitala je na engleskom nakon što se probudila iz kome.

Liječnici, koji se još nisu susreli s ovakvim slučajem, pretpostavljaju kako joj je uništen dio mozga zadužen za kineski, ali se nadaju da će se dio stanica obnoviti, piše Daily Mirror.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook