Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruzi koja ispunjava želje teško oboljele djece rekao je kako želi da se diljem polja u Zimbabveu koja dječaci svakodnevno zalijevaju, napravi sustav navodnjavanja.


Kada je 17-godišnji Jonathan s obitelji 2005. godine otputovao na misiju u Zimbabwe upoznao je mnoštvo djevojčica i dječaka koji žive u sirotištu Mbuya Nehanda Children’s Home, nedaleko od grada. To je sirotište uzgajalo usjeve kako bi priskrbili hranu za djecu. Dječaci su svakodnevno odlazili na polja s kantama punih vode kako bi zalijevali polja te tako cijelom sirotištu priskrbili hranu.

Vezani članci Slika nije dostupna Vijeće Europe: Obrezivanje djeteta nije pravo roditelja Slika nije dostupna Poražavajući rezultati: Djeca kockaju, piju i smatraju da je marihuana ljekovita

Eni Šarac ispunjena želja: 'U ožujku idem Papi u privatan posjet!'

Jonathanu je 2008. dijagnosticiran tumor na mozgu. Nakon putovanja obratio se udruzi 'Poželi želju' i zaželio nešto što je za njega bilo od iznimne važnosti, htio je pomoći tim dječacima koji su se svakodnevno bojali da će ostati gladni i žedni.

Udruzi koja ispunjava želje teško oboljele djece rekao je kako želi da se diljem polja u Zimbabveu koja dječaci svakodnevno zalijevaju, napravi sustav navodnjavanja, kako ne bi više morali svakodnevno nositi te teške kante pune vode.

Nažalost, 4 mjeseca nakon dijagnoze Johnatan je izgubio borbu s bolešću te umro. Udruga 'Poželi želju' uspjela je Jonathanovu ostvariti. Diljem polja napravljen je sustav navodnjavanja, a zbog jednog dječaka i njegove posljednje želje siročad u sirotištu u Zimbabveu više ne mora kilometrima nositi kante za vodu da bi zalijevali biljke kojima se hrane.

'Iznimno smo zahvalni udruzi 'Poželi želju' koja je ispunila posljednju želju našega sina. U najtežim je trenucima upravo pomisao kako će tim dječacima život biti olakšan, bila nit vodilja našeg Jonathana. Mamila mu je osmijeh na lice kad je bilo najteže', napisala je Johnatanova majka u pismu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju