Kiviaq je zimski specijalitet, a Inuiti ga konzumiraju već stoljećima. Priprema ovog jela je doista neobična, a glavni sastojak je tuljan kojeg koji se puni s 300-500 manjih ptica, te se nakon toga premaže tuljanovom mašću i ostavi se da stoji najmanje 3 mjeseca kako bi fermentiralo. U konačnici se konzumira sirovo.
Za vrijeme dugih i hladnih zima, lov na svježu hranu gotovo je nemoguć, pa Inuiti u tom razdoblju konzumiraju upravo ovakav tip hrane. Nakon što je 'punjeni tuljan' odstajao nekoliko mjeseci, otvara ga se poput vreće i ptice kojima je punjen se konzumiraju sirove. Zahvaljujući debelom sloju tuljanove masti meso je očuvano i omakšano, pa se često konzumiraju i kosti i perje.
-
potraga i dalje traje
Strašan slučaj šokirao regiju: Alma je s troje djece skočila u rijeku zbog muža nasilnika, objavili da su pronašli tijelo druge djevojčice
-
Neugodan susret
Spustio se u podrum i prestravio: "Prostrijelila ga je pogledom, a djelovala je zastrašujuće"
-
Iz minute u minutu
Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"