Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne zna otkud

FOTO: Misteriozan krug usred Velebita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina zadarskih planinara i speleologa kampirajući na Velebitu naišla je prošlog vikenda na neobičan i neobjašnjiv krug na jednoj čistini.

Krug su zamijetili na predjelu Stapa, a dosad nisu uspjeli dobiti objašnjenje za njegovu pojavu. Iako su pitali neke stručnjake o čemu se radi, mišljenja su podijeljena i variraju od umjetnog gnojiva do neobjašnjivog fenomena, da ne kažemo izvanzemaljskog porijekla. Samo tko bi umjetno gnojivo stavljao u zabačenom dijelu Velebita?

Pročitajte i ovo Život na najhladnijem velebitskom vrhu - 5 Osjet hladnoće minus 25 Reporter Dnevnika Nove TV posjetio najhladnije mjesto u Hrvatskoj: Kako je živjeti i raditi na tim temperaturama? Spašavanje mladih na Velebitu dvojac na velebitu HGSS spasio mlade planinare: Vidjeli su medvjeda, počeli bježati i izgubili se

>> VIDEO: Krug u travi kod manastira Krupa

Sličan misterij dogodio se i prije otprilike dva tjedna na zemljištu pravoslavnog Manastira Krupa. Tada su mještani u polju pronašli misteriozni krug promjera gotovo 11 metara. Splitski ufolozi tada su rekli da su se već susretali s ovakvom pojavom i pripisuju je prirodi. Kažu da postoji vrsta gljivice koja se širi ispod zemlje i na ovakav način djeluje na travu na površini.

S njihovim mišljenjem nije se složio agronom Ivan Šimičević. 'Ne radi se tu o nikakvim gljivama, o ničem što bi bilo u tom smislu patogeno, štetno za biljke i da se to iz tog razloga dogodilo', rekao je tada Šimičević. Iz manastira nije bilo komentara na misteriozan krug.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene