Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina zadarskih planinara i speleologa kampirajući na Velebitu naišla je prošlog vikenda na neobičan i neobjašnjiv krug na jednoj čistini.


Krug su zamijetili na predjelu Stapa, a dosad nisu uspjeli dobiti objašnjenje za njegovu pojavu. Iako su pitali neke stručnjake o čemu se radi, mišljenja su podijeljena i variraju od umjetnog gnojiva do neobjašnjivog fenomena, da ne kažemo izvanzemaljskog porijekla. Samo tko bi umjetno gnojivo stavljao u zabačenom dijelu Velebita?

Vezani članci Sangi Separ - 1 Iz dalekog Nepala došao raditi na obronke Velebita: "Htjeli smo zaposliti domaće ljude, ali..." Spašavanje na Velebitu - 4 Belgijanci se izgubili na Velebitu pa ih HGSS tražio dronom: Otkrili što je bila sretna okolnost u ovom slučaju

>> VIDEO: Krug u travi kod manastira Krupa

Sličan misterij dogodio se i prije otprilike dva tjedna na zemljištu pravoslavnog Manastira Krupa. Tada su mještani u polju pronašli misteriozni krug promjera gotovo 11 metara. Splitski ufolozi tada su rekli da su se već susretali s ovakvom pojavom i pripisuju je prirodi. Kažu da postoji vrsta gljivice koja se širi ispod zemlje i na ovakav način djeluje na travu na površini.

S njihovim mišljenjem nije se složio agronom Ivan Šimičević. 'Ne radi se tu o nikakvim gljivama, o ničem što bi bilo u tom smislu patogeno, štetno za biljke i da se to iz tog razloga dogodilo', rekao je tada Šimičević. Iz manastira nije bilo komentara na misteriozan krug.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju