Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanzemaljci, podvala, prirodna pojava?

VIDEO: Krug u travi kod manastira Krupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misterij se zbio na zemljištu pravoslavnog Manastira Krupa. Pigmentacija trave u obliku savršenog prstena iznenadila je mnoge. Radi li se o podvali ili manastir doista noću posjećuju putnici s drugog planeta?

Misteriozni krug promjera gotovo 11 metara mještani su primijetili prije desetak dana. Sad se svi pitaju poigrava li se netko ili su nas možda posjetili gosti iz neke druge galaksije.'Pa malo je razlika samo u boji trave kao da je negdje gnoj više bačen', tvrdi mještanin Slobodan Gužvica.

Pročitajte i ovo Ilustracija POJAVILA SE SNIMKA VIDEO Misteriozna sjena mogla bi kriti tajnu nestanka tinejdžera koji je skočio s kruzera u more Ilustracija UHIĆEN SUPRUG Obrat u slučaju nestale Srpkinje - u podrumu pronađeni jezivi dokazi, suprug je potrošio 420 eura na sredstva za čišćenje

Iz samo 200-tinjak metara udaljenog manastira nema komentara. Ova prilično čudna pojava nije iznenadila ufologe. Nakon pregleda naših snimki članovi udruge Polaris zaključili su da nema potrebe izlaziti na teren.

Splitski ufolozi tvrde da su se već susretali s ovakvom pojavom i pripisuju je prirodi. Kažu da postoji vrsta gljivice koja se širi ispod zemlje i na ovakav način djeluje na travu na površini.

Nemoguće objasniti bez istraživanja

No, jedan agronom se ne slaže. Nakon pregleda trave zaključio je da nema govora o utjecaju gljiva. 'Ne radi se tu o nikakvim gljivama, o ničem što bi bilo u tom smislu patogeno, štetno za biljke i da se to iz tog razloga dogodilo', tvrdi Ivan Šimičević.

Udruga Polaris ustupila nam je i jednu fotografiju slične pojave na kakve su već nailazili. No prilično se razlikuje od  kruga kraj manastira Krupa. 'Ovdje ono što znam iz iskustva mogu reći da se sličan efekt može polučiti ako se neko baš hoće zaigrati, igrati, pa onda sa nekakvim dušičnim gnojivom prihraniti i napraviti takav krug', pojasnio je agronom Šimičević.

Tko bi se igrao na mjestu gdje kilometrima uokolo živi samo jedan svećenik ? Ovaj misterij bit će nemoguće objasniti bez detaljnijeg znanstvenog istraživanja. No jedno je sigurno. Ovakvi krugovi pojavljuju se kroz cijelu ljudsku povijest. Danas ih se često voli pripisivati izvanzemaljskoj inteligenciji, nekad se pričalo o vila koje plešu noću. Iz tog vremena i poslovica koja kaže ' Tko u njega kroči, zadesit će ga zlo'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene