Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za najhrabrije

FOTO Da, ovom muškarcu MASIRAJU prepone plamenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li ikad čuli za Fujian vatrenu masažu? Ako želite iskusiti vatru u preponama, onda je to masaža baš za vas.

Prema nekim izvorima, masaža vatrom može povećati fleksibilnost mišića i pomoći pri opuštanju, stimulirati krvotok i ojačati rad bubrega. Znanstvenih dokaza za to, jasno nema, no to ne sprječava odvažne i željne masaže na ovakve tretmane.

Procedura Fujian vatrene masaže obavlja se tako da se osobi na leža i preko prepona postavi takozvano "meridijan uže" (iz kineske medicine), za koje se kaže da se namače u više od 20 različitih kineskih lijekova. Nakon toga, osobu se previje plastičnom folijom te dva ručnika natoljena vodom. U konačnici, masažer/ka polijeva alkohol preko ručnika i pali ga.

Četvorka koja će vas izmasirati kao nitko do sad

Maser u svakom trenutku plamen može ugasiti novim mokrim ručnikom, ako se osoba osjeća nelagodno zbog vrućine plamena, no rizik od nezgoda i dalje postoji, prenosi shanghaiist.com.

Plamen koji oslobađa toplinu, zapravo pomaže u oslobađanju lijekova iz spomenutog užeta, koje tijelo upija tijekom tri ciklusa paljenja. Prema riječima korisnika, osjećaj vatrene masaže je ugodan i topao te više podsjeća na znojenje.

Nije svejedno niti koliko je velik i jak plamen pa korisnici ovakve masaže moraju biti svjesni što traže i u što se upuštaju. Inače se vatrena masaža već odavno prakticira u kineskoj medicini, no neki kineski liječnici ipak upozoravaju kako to nije lijek za sve bolesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene