Neke od ovih delikatesa se poslužuju samo u posebnim prilikama, ali ne u konzervi.


Ako ste mislili da je skandal s konjskim mesom koji je potresao Europu prošle godine najgore što vam se može dogoditi kad dođete kod vašeg mesara, onda će vas utješiti vijest da je jedan popularni američki lanac supermarketa morao iz prodaje povući konzervirano meso magarca jer su u njemu pronađeni tragovi – lisice!

Vezani članci Aligator i guske (Foto: Screenshot/YouTube) Čak i aligator zna da s guskama nema šale, pogledajte jadnika kako bježi dm prodavaonica (Foto: dm) Četke za čišćenje u Bio pločici: DM upravo povukao s tržišta proizvod potencijalno opasan za zdravlje

No, ni meso lisice ili magarca nije najbizarnije meso koje možete pronaći u konzervi. Iz nekog razloga jedan je proizvođač odlučio prodavati ni manje ni više nego cijelu konzerviranu kokoš!

Cijela kokoš strpana u konzervu ima svoje kupce, a kad je istresete van izgleda upravo onako kako zvuči – odvratno.

Europska komisija zabranit će prodaju hrane od kloniranih životinja

Meso deve je delikatesa u istočnim zemljama i poslužuje se na vjenčanjima i za blagdane. No, na Brunejima postoji proizvođač koji prodaje konzervirane devine šnicle, pa tako devino meso možda više i nije tako ekskluzivno kao prije.

Konzervirani cheeseburger je možda nešto najbesmislenije što se može pronaći na tržištu i to ne samo zato jer je neshvatljivo zašto bi netko jeo konzervirani cheesburger. Košta naime – šest dolara!

Škorpioni su još jedna delikatesa koja dolazi iz Azije, ali od sada su dostupne svima i to dimljeni škorpioni u konzervi. U opisu na pakiranju piše da im je meso slično kao škampima, ali malo gorče.

Ako želite otići u totalnu krajnost možda će vas zadovoljiti konzervirana čegrtuša. Armadilo u konzervi još je jedna delicija, kao i meso aligatora i gusjenice. Imate s čim počastiti prijatelje kad vam dođu na večeru!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook