Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio odštetu od 22 milijuna dolara

Ostavili ga u samici dvije godine i zaboravili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac koji je dvije godine proveo u samici bez održanog suđenja dobio je 22 milijuna dolara kao odštetu za kršenje njegovih ustavnih prava.

Stephen Slevin iz New Mexica uhićen je u kolovozu 2008. godine, a protiv njega je podignuta optužnica prema nekoliko točaka: posjedovanje ukradenog vozila, vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja bez vozačke dozvole, posjedovanje otvorene boce alkohola u automobilu za vrijeme vožnje i neregularno korištenje registarskih tablica.

Nakon privođenja zatvoren je u malu ćeliju u okrugu Dona Ana gdje je i ostao sve do svibnja 2007. godine bez da je ijednom izveden pred suca.

Početkom ovog tjedna savezni sud u Santa Feu dosudio je u Stephenovu korist i dodijelio mu pravo na jednu od najvećih odšteta u Americi za kršenje ustavnih prava građana, čak 22 milijuna dolara, piše Huffington Post.

'Čuvari i ostali zaposlenici svaki su dan prolazili kraj mene, gledajući kako propadam. Dan za danom prolazili su kraj mene i nisu učinili baš ništa kako bi mi pomogli', rekao je Stephen Slevin.

Nakon gotovo dvije godine odbačene su dvije od pet točaka optužnice protiv Stephena, te je stoga bio i pušten iz zatvora. On je trenutno na antidepresivima, a kaže i kako mu liječnička pomoć nije bila dostupna, pa si je sam morao izvaditi zub koji ga je bolio.

Razlozi zbog kojih Stephen dvije godine nije bio izveden pred suca još uvijek nisu poznati.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene