Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Osuda i kazna

Rekli su joj da je grešnica i nevjernica: Dobila je 40 udaraca bičem zbog minice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ponašali su se prema nama kao da smo teroristi koji su pokušavali svrgnuti vladu", prepričala je Raassi, koja danas dizajnira kupaće kostime.

Tala Raassi, 35-godišnja dizajnerica iranskog podrijetla koja danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama i dizajnira kupaće kostime, prisjetila se kako je prije 18 godina dobila 40 udaraca bičem zato što je na jednoj privatnoj zabavi u rodnom Teheranu nosila minicu.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Raassi se tog dana nalazila u društvu prijatelja i prijateljica, međutim zabava je naprasno prekinuta kada su u kuću upali Basiji, militantna skupina koju je osnovao Ruholah Homeini.

"Nisu pronašli drogu ili alkohol. Tek neke strane VHS vrpce, satelitsku televiziju, kazete Mariah Carey i grupe Ace of Base, te postere tada popularne serije Beverly Hills 90210. Svejedno smo svi privedeni i tretirani kao grešnici, kriminalci i nevjernici. Ponašali su se prema nama kao da smo teroristi koji su pokušavali svrgnuti vladu", prepričala je Raassi, kojoj je zamjereno i to što je na sebi imala šminku i lakirane nokte.

"Za kaznu smo doznali tek peti dan zatočeništva. Naloženo je da dečki dobiju 50 udaraca bičem, a djevojke 40. Toliko je boljelo da nisam mogla ni vrištati, a narednih nekoliko tjedana nisam mogla ni sjediti", dodala je Raassi, čija je obitelj nedugo potom odlučila napustiti državu.

Najprije je preselila u Dubai, a potom u Washington, grad u kojem je Tala Raassi s godinama obnovila svoju veliku ljubav prema modi.

Počela je dizajnirati kupaće kostime, 2012. godine ju je Newsweek uz Oprah Winfrey proglasio jednom od najneustrašivijih žena na svijetu, no unatoč uspjehu od kritika nije uspjela pobjeći.

"I danas sam okružena kontroverzama. Još uvijek me pitaju kako se usuđujem kao muslimanka dizajnirati kupaće kostime. Međutim, volim to što radim. Želim ženama dati priliku da slave svoju ljepotu i da se pritom ne boje osuda i kazni.

Zato sam da svatko nosi što želi, bio to bikini ili burka na plaži", istaknula je Rassi, koja nije sigurna hoće li se ikad vratiti u domovinu premda je prijatelji uvjeravaju da se puno toga promijenilo, da nije više kao za onih godina kada je na vlastitim leđima osjetila kožni bič umočen u vodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene