Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijekom terapije se na pacijenta potroši u prosjeku 12 bočica protuotrova, a cijena jedne je vrtoglavih 35 tisuća kuna.


Todd Fassler, muškarac iz San Diega, skoro je dvaput umro od posljedica ugriza čegrtuše. Najprije mu je o glavi radio otrov te zmije, a potom ga je oko srca stegnulo kada je vidio da bolnici mora platiti račun 'težak' milijun kuna ($153,161.25)!

UZNEMIRUJUĆE Fotografije posljedica ugriza poskoka

Vezani članci Diana Rudan, zamjenica ravnatelja KB Dubrava Popunjeni kapaciteti COVID bolnice u Dubravi, zamjenica ravnatelja otkrila koliko su imali pacijenata koji su već primili obje doze cjepiva Vršnjačko nasilje u Zadru VIDEO Brutalno iživljavanje nad dječakom u Zadru: Pojavile se i stare snimke zlostavljanja, vršnjaci samo gledaju sa strane

Da priča bude time bizarnija, čegrtuša ga je ugrizla dok se pokušavao slikati s njom, pa se Fassler i danas pita je li mu to doista trebalo.

Fassel je sada samo za lijekove dužan podmiriti 570.000 kuna, a američki su mediji u međuvremenu doznali i zašto je tome tako.

NAJEZDA POSKOKA: Ugrizao djevojčicu (6), mještani jednog ubili na ulici

Naime, nakon ugriza se tijekom terapije potroši u prosjeku 12 bočica protuotrova, a cijena jedne je vrtoglavih 35 tisuća kuna jer na američkom tržištu nema konkurencije, odnosno zasad postoji samo jedan proizvođač, prenosi ABC.

Prema procjenama Centar za kontrolu i prevenciju bolesti na području SAD-a otrovne zmije godišnje ugrizu oko osam tisuća ljudi, no na kraju najviše šest osoba smrtno strada.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook