Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuči nevjerojatno, ali...

Budućnost bankarstva: 'Trebate kredit? Čekajte da provjerimo nešto...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li zamisliti da dođete u banku po kredit, karticu ili nešto treće, a službenici vas upitaju da im malo pokažete svoju Facebook stranicu?

Stručnjak za financijsku tehnologiju Gi Fernando predviđa što bi se u, ne tako dalekoj budućnosti, moglo dogoditi u bankarskom sektoru. Osim što tvrdi da ćemo ubrzo svi račune u trgovinama umjesto karticom plaćati otiskom prsta ili skeniranjem mrežnice oka, Fernando kaže i kako će nam kreditna sposobnost ubrzo ovisiti i o našem društvu na društvenim mrežama, javlja Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izbori su sve bliže Političke stranke objavile financije: Nekima je baš dobro išlo Ilustracija Financijska pismenost Nudi vam se 1000 eura: Hoćete li ih uzeti odmah ili za godinu dana?

'Anti-Facebook': Može li nova društvena mreža ugroziti Fejs i Twitter?

Budući da je sve manje ljudi koji nemaju profile na društvenim mrežama, banke bi uskoro mogle od svojih klijenata zatražiti pristup njihovim profilima ne bi li, uz njihove potrošačke navike, procijenili njihovu kreditnu sposobnost i na temelju imidža na društvenim mrežama.

'Vaše društvo vas definira. A što više informacija dajete banci imat ćete više dostupnih proizvoda', kaže Fernando.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene