Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac iz Novog Zelanda dobio je zabranu pojavljivanja na sprovodima, jer je obilazio i do četiri sprovoda tjedno kako bi se najeo.


Prisustvovao je na čak četiri sprovoda tjedno, kako bi se dobro najeo. No to mu nije bilo dovoljno, pa je sa sobom nosio i plastične posudice kako bi hranu mogao ponijeti kući.

Vezani članci Bivši predsjednik Perua Martin Vizcarra Bivšem predsjedniku države i dvjema ministricama zabranili javnu dužnost jer su primili cjepivo preko reda Novozelandska premijerka ponovno na poslu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nakon samo šest tjedana porodiljnog: Premijerka Novog Zelanda vraća se na dužnost

'Pojavljivao se i na četiri sprovoda tjedno u ožujku i travnju, iako je bilo očito kako pokojnika ne pozna. Došao bi samo kako bi se najeo', siguran je Danny Langstraat, upravitelj Doma za pokapanje u Harbour Cityiju. Oni su sliku muškaraca, za kojeg sumnjaju da ima oko 40 godina, proslijedili svima u svojoj branši.

'Sa sobom je uvijek imao ruksak u kojem je držao plastične posudice. Kada nitko nije gledao, on je te posudice napunio. Uvijek je bio tih i kulturan. Kao i svi ostali na sprovodu, odao bi pokojniku počast', dodao je Langstraat.

Otkad mu je rečeno da se može pojavljivati na sprovodima, ali ne smije kući uzimati hranu, muškarac više nije dolazio. 'Pošto su sprovodi javni događaji, takve je incidente teško spriječiti. Ovo nije jedinstven slučaj', rekao je Tony Garing, predsjednik Udruge direktora Domova za pokapanje za list The Dominion Post.