Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko 'bara'?

Baranjci izdali vlastitu 'valutu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga numizmatičara, filatelista i prijatelja starina Baranje u Dardi u suradnji s Udrugom Antianus iz Branjina Vrha u Baranji izdali su novčanice 'bare' u apoenima od 25, 50, 100 i 200 bara.

Naša 'valuta' služi 'kao 'platno sredstvo' numizmatičarima koji su već pokazali veliko zanimanje za baranjske bare, ali naravno, prije svega za turističku promidžbu naših ljepota', kazao je Dražen Bartolović, predsjednik dardanske udruge numizmatičara, filatelista i prijatelja starina Baranje.

Bare su veličine novčanice od 200 kuna, a na njima su prikazani baranjski dvorci u Bilju, Dardi, Tikvešu i Kneževim Vinogradima. Za sada se bare mogu nabaviti u udruzi, a javnosti će 'nova baranjska valuta' biti predstavljena u subotu na sajmu obrtnika u Belom Manastiru, kazao je Bartolović.

Ta je udruga i prošle godine izdala bare, također novčanice s imenom bare, na kojima je predstavljen životinjski svijet Kopačkog rita, primjerice žabe, jeleni i druge vrste. Odlučili smo našoj 'valuti' dati ime bare jer time želimo promicati sve ljepote i znamenitosti 'najljepše i najočuvanije bare, odnosno močvare u Europi', kazao je Bartolović. (Hina)

Pročitajte i ovo Divljač uništava usjeve, ilustracija - 1 Problemi s divljači Baranjci se bore s golemim štetama: "Odgrizu glavu dok je mlado, sočno i poslije od toga nema ništa" Baranja obara turistički rekord - 5 Odlične brojke Baranja je već oborila apsolutni rekord broja turista: Osim zbog hrane i prirode, iz jednog razloga dolaze i poslovne žene

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene