Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga numizmatičara, filatelista i prijatelja starina Baranje u Dardi u suradnji s Udrugom Antianus iz Branjina Vrha u Baranji izdali su novčanice 'bare' u apoenima od 25, 50, 100 i 200 bara.


Naša 'valuta' služi 'kao 'platno sredstvo' numizmatičarima koji su već pokazali veliko zanimanje za baranjske bare, ali naravno, prije svega za turističku promidžbu naših ljepota', kazao je Dražen Bartolović, predsjednik dardanske udruge numizmatičara, filatelista i prijatelja starina Baranje.

Bare su veličine novčanice od 200 kuna, a na njima su prikazani baranjski dvorci u Bilju, Dardi, Tikvešu i Kneževim Vinogradima. Za sada se bare mogu nabaviti u udruzi, a javnosti će 'nova baranjska valuta' biti predstavljena u subotu na sajmu obrtnika u Belom Manastiru, kazao je Bartolović.

Ta je udruga i prošle godine izdala bare, također novčanice s imenom bare, na kojima je predstavljen životinjski svijet Kopačkog rita, primjerice žabe, jeleni i druge vrste. Odlučili smo našoj 'valuti' dati ime bare jer time želimo promicati sve ljepote i znamenitosti 'najljepše i najočuvanije bare, odnosno močvare u Europi', kazao je Bartolović. (Hina)

Vezani članci Ruralni turizam - 3 Neotkriveni biseri Lijepe naše: Iako je pandemija značajne udarce zadala turizmu, jedna njegova grana cvate Život u Hrvatskoj: Baranja - 9 Ovaj hrvatski kraj ima više od tisuću četvornih kilometara prirodnih ljepota i samo jedan grad. No, iako hrana doslovno raste na sve strane - neki gladuju

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju