Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako mogu vjernici...

Ateisti usred Londona dobivaju svoj hram!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ateisti, koji stalno kritiziraju vjernike i njihove religije, usred Londona dobit će upravo ono protiv čega i istupaju - svoj hram.

Arhitekt i autor ideje, Alain de Botton, namjerava u suradnji s tvrtkom Tom Greenall Architects, u središtu Londona podići toranj visok 46 katova. Baš ta visina je zapravo simbolična i predstavlja starost našeg planeta od 4,6 milijardi godina, prenosi Wired. Na dnu tornja trebao bi biti zlatni obrub debljine jednog milimetra, koji odražava postojanje ljudske vrste unutar 4,6 milijardi godina na Zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova istraživanja Tajna ateizma: Kako znanost i društvena jednakost utječu na broj ateista? Slika nije dostupna Studija Pazite gdje putujete: Ateistima prijeti smrtna kazna u 13 zemalja

>> Više o Bogu znaju ateisti nego vjernici, provjerite koliko vi znate?

Trebao bi to biti crni toranj, a Botton tvrdi kako mjesto štovanja nije jedina stvar kojom se i ateisti mogu poslužiti, ili posuditi od vjernika i religija. 'Čak i najuvjereniji ateisti obično lijepo pričaju o religijskim građevinama. Zašto jednostavno ne učiti od religija i napraviti jednako lijepe i interesantne stvari upravo sada?', pita se Botton.

'Zašto bi samo vjernici imali najljepše građevine u Velikoj Britaniji. Prelijepa građevina je nezamjenjiva u odašiljanju poruke svijetu. Knjige same po sebi nisu dovoljne', rekao je Botton.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene