Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne propustite priliku

8 razloga zašto je ljeto pravo vrijeme za traženje posla!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste mislili da je ljeto idealno za odmor od svega pa i traženja posla - prevarili ste se.

Mnoge tvrtke preko ljeta imaju često veću potražnju za novim zaposlenicima nego tijekom ostatka godine. Ljeto je stoga prilika za početak ili nastavak potrage za poslom. Ne dajte se obeshrabriti eventualnim teškim dogovaranjem termina dolaska na razgovor za posao, jer ipak, većina zaposlenika je na godišnjem odmoru. Mashable donosi osam razloga zbog kojih je ljeto pravo vrijeme za traženje posla:

Pročitajte i ovo Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati Slika nije dostupna Slanje životopisa Hrvati 3. u Europi po broju onih koji traže posao u inozemstvu!

1. Ljeti je laganiji tempo rada (u nekim industrijama) - Dobra stvar je što tijekom ljeta, kada je u pravilu manji obim posla, potencijalni poslodavac ima više vremena za razgovor s vama. Neke računovodstvene tvrtke najviše posla imaju tijekom zime i ranog proljeća pa je ljeto izvrsno vrijeme za pronalazak i treniranje osoblja.

>> Tražite posao? Zaposlite se kao 'zombi'!

2. Poslovi postoje - Iako je vani 40 stupnjeva tvrtke trebaju nekoga tko će raditi za njih. Ako prestanete tražiti posao mogli biste propustiti neke velike poslovne prilike. Isto tako, preko ljeta bi mogla biti manja konkurencija s obzirom da svi radije pobjegnu na odmor.

3. Ugovora ima u izobilju - Mnoge kompanije će zaposliti nove ljude kako bi popunili prazna mjesta zaposlenika koji će biti odsutni na duže vrijeme, bilo da se radi o bolovanju ili dužem godišnjem odmoru. Dođete li u pravo vrijeme mogli bi vas zaposliti za stalno.

4. Neočekivane poslovne veze - Ljeto je društveni dio godine pa oni koji traže posao mogu iskoristiti roštiljanje i druženje sa susjedima i prijateljima. Vaša veza za posao možda živi u ulici do vas, a vi to ne znate. Stoga, budite aktivni u društvenim zbivanjima.

5. Moguće je da testiranje za posao traje kraće - Iako ljeto može produžiti testiranje za posao, isto tako ga može i znatno skratiti. Ako se raspored svih uključenih slaže, tvrtke mogu ubrzati proces testiranja da, umjesto nekoliko tjedana, traje sam jedan dan.

>> Ostala bez posla, napisala knjigu i zaradila 100.000!

6. Ljeto je lakši prijelazni period - Ljetno razdoblje je mirnije i time manje stresno za prijelaz na novi posao. U uredima je manje ljudi i cijeli posao se odvija sporije. Manje je stresno i za obitelj i djecu ukoliko novi posao zahtijeva selidbu.

7. Lakše je iskrasti se - Mnoge tvrtke imaju fleksibilniji raspored ljeti pa tako neki završavaju petkom ranije dok drugi imaju produžene vikende. Također, uzimanje slobodnih dana prihvatljivije je tijekom ljeta.

8. Ljeti ste energičniji - Dani traju duže i vladaju vesele i tople boje. Iskoristite poletnu energiju za traženje posla, jer, posla ima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene