Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putin je u utorak izrazio razumijevanje prema Ukrajincima i prosvjednicima na Maidanu, ali smatra da se vlast mora mijenjati na legalan način.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je rekao kako se u Ukrajini dogodio nezakoniti puč. Iako je izrazio razumijevanje prema Ukrajincima i prosvjednicima na Maidanu, smatra da se vlast mora mijenjati na legalan način.

Putin novinarima: U ovom trenutku Kijevom vladaju ekstremisti!

Vezani članci Andrej Plenković VIDEO Premijer Plenković pozdravio na ukrajinskom i izjavom ''Krim je Ukrajina'' izazvao oduševljenje Plinska rafinerija Ukrajina će zbog njemačko-ruskog projekta godišnje ostati bez 1,5 milijardi dolara: "Smatramo ga opasnim geopolitičkim oružjem"

Poručio je da ruske vojne snage nisu sudjelovale u operacijama na Krimu, kao i da vojne vježbe koje je nedavno provela Rusija nemaju nikave veze s događanjima u Ukrajini. Zapad pak smatra kako se radi o vojnom pritisku Rusije na Ukrajinu.

U zračnoj bazi Belbek, na području Sevastoplja, Rusi su ispalili nekoliko hitaca upozorenja, a mediji javljaju kako je riječ o prvim ispaljenim mecima otkako je kriza započela na Krimu.

U Kijev je stigao američki državni tajnik John Kerry kako bi dao podršku novoj vlasti, a prije dva dana Putin je prihvatio prijedlog njemačke kancelarke Angele Merkel da se uspostavi misija za utvrđivanje činjenica poput kontaktne skupine. Međutim, situacija je i dalje krizna.

U današnjoj Temi dana pitamo vas - Očekujete li smirivanje situacije u Ukrajini?
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook