Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Kome vjerujete - Polančecu ili Grbiću?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade, Damir Polančec, optužio je prije nekoliko dana vrh policije da je 2009. godine zlorabio položaj i ovlasti.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnos Markov Trg-Pantovčak Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Tema dana Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade, Damir Polančec, optužio je prije nekoliko dana vrh policije da je 2009. godine zlorabio položaj i ovlasti.
Polančec je rekao kako su čelnici policije tada izvještavali HDZ o istragama koje su se provodile protiv Berislava Rončevića i drugih visokopozicioniranih HDZ-ovaca.
Tvrdi da ga je Ivo Sanader pozvao na kavu u prostoriju za počasnog predsjednika te da su razgovarali sat vremena. Tijekom razgovora Sanadera je nazvao Oliver Grbić, ravnatelj policije, koji ga je obavještavao kako ide tijek nekih istraga, između ostalog i u vezi afere 'kamioni'. Polančec je dodao i kako je HDZ pokušao utjecati da do kaznene prijave protiv Rončevića ne dođe.

>> 'Šef policije mi je rekao da bi trebalo pisati anonimne prijave protiv SDP-a'

Na optužbe je dan kasnije odgovorio Oliver Grbić. Rekao je kako je jedina istina to da su on i Polančec dosad imali tri kontakta, na njegov poziv u njegovom uredu. 'Tijekom prva dva susreta stekao sam dojam da je Polančec čovjek kojeg zanima kako teče istraga o Podravci. Bio je ljut, jer mu ništa nisam rekao. Na posljednjem je sastanku tražio od mene da policija zaustavi istragu u Podravci na barem 30 dana', rekao je Grbić.

>> Grbić: Polančec je tražio da zaustavim istragu u Podravci

Dodaje kako je Polančec rekao kako mu je to vrijeme potrebno da popegla sve stvari. Grbić je, kaže, to odmah prenio nadređenima.
Ravnatelj policije smatra kako Polančec svojim izjavama pokušava destabilizirati MUP, te navodi kako je 'čudno da mu je savjest proradila nakon dvije godine'. Naveo je također kako je prema njegovim saznanjima Damir Polančec prije nekoliko dana bio na kavi sa Slavkom Linićem i Antom Nobilom u hotelu Dubrovnik. Dodao je kako se ništa od ovoga ne događa slučajno te da policija provodi krim-istragu koja će rasvijetliti sve događaje proteklih dana. O detaljima nije želio govoriti, a na novinarsko pitanje kako je znao da su Polančec, Nobilo i Linić bili na kavi, te jesu li oni predmet policijskog praćenja, izjavio je da nisu, nego se za tu kavu jednostavno zna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene